<p>In Het Koetshuis zijn altijd weer mooie, wisselende werken te zien. Momenteel van de hand van Francine Krijgsman-Pol.</p>

In Het Koetshuis zijn altijd weer mooie, wisselende werken te zien. Momenteel van de hand van Francine Krijgsman-Pol.

(Foto: )

Francine Krijgsman-Pol exposeert in Koetshuis

Francine Krijgsman-Pol woont en werkt als kunstenares in Borne. Ze exposeert tot eind juni in het Koetshuis. Ze begon in 1997 met aquarelleren en schilderen met acrylverf bij het toenmalige C K V (Centrum Kunstzinnige Vorming) te Dronten.

BORNE - Zelf vertelt zij daarover; “Ik heb daar in de loop van de tijd kennis gemaakt met allerlei technieken, materialen, opdrachten waardoor ik werd uitgedaagd om me verder te ontwikkelen. Ik ben blijven schilderen en werd tweemaal regionaal winnaar van de landelijke Talens Palet teken- en schilderprijs in Flevoland. In 2018 won ik bij Raamkunst Hengelo de 1e prijs met mijn drieluik “ Stork ketels “ in het kader van 150 jaar Stork”.

Over haar werk stelt ze; “Mijn schilderijen bestaan vaak uit geabstraheerde natuurlijke vormen. Ik werk graag met acrylverf en palletmes op grotere doeken en maak gebruik van gemengde technieken. De gelaagdheid en structuren die ik toepas, geven verrassende en onverwachte effecten. Ik laat me inspireren door oude, aangetaste materialen, gebouwen of gesteentes, de natuur, plattegronden, thema’s en gedichten. Maar het zoeken, maken en bekijken is steeds weer een uitdaging en ontdekking”. Kijk op: www.art-franzien.nl.

‘KUNST in het Koetshuis’ is een Borns kunstenaarsinitiatief van de Stichting BArt (Borne Art). Jaap Besteman, Yvonne Denekamp, Elsa Snijders organiseren exposities met gevarieerd werk van professionele beeldend kunstenaars uit de regio in het Koetshuis bij het Kulturhus Borne.

Meer berichten