Afbeelding

Plezier en verbinding door samenzang

Algemeen

BORNE - Het was een initiatief van het Borns Kleinkoor om het idee van Borne800 weer eens van stal te halen. Een groot Borns koor met zangers en zangeressen van alle Bornse koren die gezamenlijk Bevrijdingsdag afsluiten. Alle koren werden uitgenodigd en negen van hen gaven gehoor aan de oproep. Ruim voor de start van het festijn stroomde het plein voor het Kulturhus vol. Niet alleen met koorleden, maar ook met inwoners van Borne en zelfs daarbuiten. Om 19.00 uur werd gestart met inzingen begeleid door een enthousiaste dirigent Bram van der Beek.

Hij slaagde er in die korte tijd de graag zingende menigte enthousiast mee te laten doen, of dat nu met zang of alleen maar bewegen op muziek, was iedereen werd er door gegrepen en had er plezier aan. 

Bij binnenkomst op het plein kreeg iedereen de teksten van de liederen die er gezongen zouden worden. Deze waren zodanig uitgezocht dat ze voor bijna iedereen bekend waren. De koren hadden ze overigens al van tevoren gekregen om er mee te kunnen oefenen. Om acht uur werd er begonnen met het alom bekende lied uit de Tweede Wereldoorlog van Marlene Dietrich ‘Lili Marleen’. Het werd meteen uit volle borst meegezongen. Andere liederen volgden zoals We’ll meet again, Land of hope and glory, Sag mir wo die Blumen sind, We shall overcome, Happy days are here again etc. Leden van het Comité 4 en 5 mei Borne liepen ondertussen rond met glaasjes Oranjebitter.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Nationale BoekStartdag 15 uur geleden
Afbeelding
Voorkom fraude met dure kaartjes 15 uur geleden
Afbeelding
Make-up workshop 31 mei, 12:28
Afbeelding
Fluitend op pad met een nieuwe e-bike 31 mei, 11:14
Afbeelding
Bluebedrijf: vertrouwen én kwaliteit staan altijd centraal 30 mei, 14:24
Afbeelding
Wensen van Elsa en Niek vervuld 30 mei, 14:23
Afbeelding
Imkers staan klaar om bezoekers alles over bijen en honing te leren 30 mei, 13:17
Afbeelding
Ontmoet mantelzorgers en deel eigen ervaringen 30 mei, 12:16