Spektakel in het doelgebied bij het duel NEO-SDC. Uiteindelijk stond er een zeer nette 7-0 op het scorebord. (Foto: Jaap Engelsman) Foto: JAAP ENGELSMAN

NEO boekt eclatante zege op SDC’12: 7-0

Algemeen

Na een wat scoren betreft wat moeizame eerste helft nam NEO uiteindelijk ruim afstand van SDC’12. Het werd uiteindelijk 7-0 in een na de pauze zeer eenzijdige wedstrijd. Na afloop kon ook nog verheugd worden vastgesteld dat Bon Boys thuis werd verrast door Grol en laat dat nou de komende tegenstander van NEO zijn...

BORNE - De eerste helft startte met een enorme kans voor SDC’12. Stef van der Velde had aan de linkerkant een mooie actie in petto, maar zijn voorzet werd gelukkig voor NEO ruim over gekopt door een Denekampse aanvaller. Wat volgde was een fase waarin NEO veel balbezit had, maar door een compact verdedigend SDC’12 weinig grote kansen creëerde. Kevin Roesink schoot over na een snelle aanval over rechts en een volgende aanval over die vleugel leverde een voorzet op van Ron Spoler. De bal smoorde in eerste instantie, maar de rebound was een prooi voor Rick ten Tusscher die echter recht op doelman Bas Engbers schoot.

Nadat Rick ten Tusscher nog een keer in buitenspelpositie overschoot en Jochem Stam een mooie volley door Engbers gekeerd zag worden, viel de verdiende 1-0 wel na zo’n 40 minuten. Een fel duel om de bal leverde NEO een vrije trap op, terwijl SDC’12 wellicht vond dat zij hem hadden moeten hebben. Hoe het ook zij, Twan Weghorst bleek het goudhaantje door de vrije trap van Jochem Stam achter Engbers te koppen, hoewel de goalie de bal nog bijna kon keren. Scheidsrechter Smeenge stond echter goed opgesteld om te constateren dat de bal de lijn had gepasseerd. Voor rust nog twee noemenswaardige momenten. Mauro Lohuis stelde Jochem Stam in staat een doelpoging te wagen, maar het schoot leek uiteindelijk meer op een voorzet en de bal ging voorlangs. Op slag van rust de tweede kans voor de gasten. Een mooie aanval over links leek kansrijk, maar de teruggetrokken bal kwam bij een NEO-speler terecht.

Na de pauze greep NEO meteen weer het initiatief en na ruim tien minuten was de partij beslist. Eerst haalde Mauro Lohuis van een meter of twintig snoeihard uit en vijf minuten later maakte Wessel Bom een dynamische actie goed af: 3-0. Na een uur moest Jochem Stam na een fraaie actie weer zijn meerdere erkennen in Engbers waarna Michel Steggink de kans waarnam zijn wisselspelers de nodige speelminuten te geven, wissels die geen enkele invloed op het speelbeeld hadden. Eerst kwamen Stef Rompelaar en Bas Spenkelink in het veld voor Wout Deterd en Twan Weghorst en later ook nog Mark Freriks, Brent Niemeijer en Frank Valley. Topscorer Stef Rompelaar bleek hongerig na zijn afwezigheid van een week, maar niet nadat Ron Spoler zijn optreden bekroonde met een geweldige goal. Iedereen passerend liet hij ook Engbers kansloos met een mooie sleepbeweging: 4-0. Met het maken van een onvervalste hattrick zette Stef Rompelaar vervolgens de kroon op zijn invalbeurt, maar ook op de goede tweede helft van NEO. De 5-0 viel na een aanval over meerdere schijven, waarin de bal ook een paar keer precies goed viel. Mauro Lohuis en Ron Spoler stonden aan de basis van de 6-0 en de helft van de 7-0 was toe te schrijven aan Bas Spenkelink. De sterke verdediger stoorde Stef van der Velden dusdanig goed dat het balverlies van de SDC’12-spits opleverde en de bal uiteindelijk bij Rompelaar terecht kwam die zijn hattrick kon voltooien.

Al met al een mooie zondag voor NEO’s keurkorps die nog mooier werd door de nederlaag van Bon Boys tegen Grol. Donderdagavond gaat NEO op bezoek op het prachtige complex van de ploeg uit Groenlo om de koppositie te verdedigen. Grol zal alles in het werk stellen nog in aanmerking te komen voor de derde of eventueel vervangende periode. Een spannend duel!

De Denekampers hadden weinig in te brengen tegen de duidelijke overmacht van NEO deze week. (Foto: Jaap Engelsman)
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.