De jubileumcommissie met v.l.n.r: Freek Lindenhovius, Koen Schukkink, Anne-Marie Kreuwel, Martin Kremer, Alwy Westendorp en Bas Klement
De jubileumcommissie met v.l.n.r: Freek Lindenhovius, Koen Schukkink, Anne-Marie Kreuwel, Martin Kremer, Alwy Westendorp en Bas Klement

BZSV De Blauwwitters bestaat 90 jaar

Algemeen

Voetbalvereniging BZSV De Blauwwitters bestaat 1 juli 2022 exact negentig jaar. Dit gaat de vereniging groots vieren met een twee dagen durend jubileumfeest voor al haar leden, oud-leden en aanhang. Op vrijdag 1 en zaterdag 2 juli.

BORNE - Om dit feest te organiseren is er een jubileumcommissie opgezet, bestaande uit twintig enthousiaste vrijwilligers. Om het jubileum gestalte te geven zijn deze vrijwilligers al een paar maanden keihard aan het werk. Dat moet ook wel want de voorbereidingstijd is beperkt. “Idealiter begin je al een jaar van te voren met het uitwerken van een plan, maar tot een paar maanden geleden was het door covid nog ondenkbaar dat het ons gegund zou zijn om het jubileum zo groots te vieren. We pakken de mogelijkheid dus met beide handen aan en gaan ervoor” aldus Bas Klement van de jubileumcommissie. Dat De Blauwwitters zich niet snel laten afstoppen blijkt wel. Er is een feestelijk programma tot stand gekomen.

Jubileumwedstrijd

Op vrijdag 1 juli worden de festiviteiten om 19.00 uur letterlijk afgetrapt met een jubileumwedstrijd van het 1e elftal tegen een gelegenheidstegenstander. Gevolgd door een receptie voor genodigden. Zaterdag 2 juli staat in het teken van de reünie. De feestelijke draad wordt al bijtijds opgepakt, met om 11.00 uur de start van het ‘5 tegen 5 toernooi’. Daarvoor kunnen alle leden en oud-leden zichzelf of een team, bestaande uit (oud)leden, opgeven via: bzsv.vijftegenvijf@gmail.com. 

Degenen die liever buiten de lijnen blijven, maar wel graag herinneringen willen ophalen met oude teamgenoten en bekenden zijn uiteraard ook van harte welkom. In het clubhuis start vanaf 15.00 uur officieel de reünie. Als centraal onderdeel is er een expositie over de 90 jarige geschiedenis van BZSV De Blauwwitters.  

Expositie

Oudgedienden Alwy Westendorp, Erik Leushuis, Freek Lindenhovius en Thomas Pruim zijn er al tijden druk mee. “Van oude foto’s tot shirts. We krijgen van alle kanten bijzonder materiaal aangeboden voor de expositie, zelfs vanuit het buitenland. Het is fantastisch om te zien hoe het nu al leeft” zegt Freek Lindenhovius.

Feestavond met live-muziek

Aansluitend aan de reünie wordt er door de jubileumcommissie een buffet verzorgd en kan de bodem worden gelegd voor het slotakkoord; een feestavond met live muziek om alle (oud)leden en aanhang van een grandioze afsluiting van het 90 jarig jubileum te voorzien. “Bij deze wil ik iedereen met een verleden en heden bij De Blauwwitters van harte uitnodigen. Ik hoop hen allemaal te mogen begroeten op ons jubileum” zegt voorzitster Anne-Marie Kreuwel. Opgeven moet (i.v.m. het buffet) via: reuniebzsv2022@gmail.com 

Verschillende lokalen waren keurig ingericht met de meest uiteenlopende artikelen.
De deur gaat nu echt op slot bij de Jan Ligthartschool 21 uur geleden
Afbeelding
Mooie tweede plaats voor het Bornse dam-team 21 uur geleden
De groep genoot volop van de gezellige middag.
High tea voor de hulptroepen van Grethe 23 uur geleden
Roeien is een gezellige, uitdagende sport. Kom ook eens langs voor een kennismaking op de open dag van Tubantia.
De Roeivereniging Tubantia gooit haar deuren weer open! 26 mrt, 15:37
Woonboulevard Almelo trapt de serie braderieën af met een Middeleeuwse Braderie. (Foto: Larissa van Zeist)
Stoomtrein rijdt op tweede paasdag 26 mrt, 14:36
Afbeelding
Palmpasenoptocht: mooie traditie! 26 mrt, 13:55
Irene Pigge.
Column Irene Pigge: Stil protest is soms erg effectief... 26 mrt, 13:54
Wethouder Michel Geerdink tekent de samenwerkingsovereenkomst namens de gemeente onder het toeziend oog van het bestuur van DiBo.
DiBo zet zich in voor energietransitie 26 mrt, 13:53