De trotse groep en de leiding
De trotse groep en de leiding

Bornse Scouts achtste in wedstrijd

Algemeen

Afgelopen pinksterweekend zijn de Scouts van Scouting Twickel Borne op de achtste plaats geëindigd tijdens de landelijke Scoutingwedstrijden. De ploeg uit Borne ging op het Scouting landgoed Buitenzorg in Baarn de strijd aan met 108 andere ploegen uit heel het land.

BORNE - De groep uit Borne had drie weken geleden tijdens de regionale Scoutingwedstrijden in Beckum al een ticket bemachtigd voor de landelijke wedstrijden door daar als tweede te eindigen. En het was alweer een tijdje geleden dat de Twickelgroep zich op deze manier had geplaatst. Sinds 2002 was het de groep niet meer gelukt om in de top 3 te eindigen. Groot was dan ook de vreugde toen bleek dat ze zicht dit weekend voor het eerst na 20 jaar weer present mochten melden bij de landelijke wedstrijden.

Genieten
Bij het vertrek op zaterdagochtend richting Baarn had de voorzitter van de groep de jeugdleden nog op het hart gedrukt vooral te gaan genieten van het enorme spektakel wat ze te wachten stond. Meedoen was in dit geval zeker belangrijker dan winnen.

De jeugdleden zelf hadden zich al ten doel gesteld om het resultaat van 20 jaar geleden (een 18e plaats) te verbeteren, maar of dit een reële verwachting was, was toen nog onduidelijk.

Opbouw kampement
Gedurende het kamp werden de Scouts beoordeeld op hoe goed ze hun kampement had opgebouwd, op hun hike-vaardigheid, hun kookvaardigheden, hygiëne en thema aankleding. Ook konden ze met diverse spellen extra punten verdienen.

Het hele weekend waren ze als ploeg op elkaar aangewezen. Het was voor hun eigen leiding niet toegestaan te blijven tijdens het kamp. En ondanks dat de regen op zondag met bakken uit de lucht kwam in midden Nederland hebben de Scouts bijna alle opdrachten goed uitgevoerd. Maar omdat alleen de beste ploegen uit de diverse Scouting regio’s naar de landelijke wedstrijden mochten was lang onduidelijk of goed ook goed genoeg was.

Achtste plek
Groot was dan ook de verrassing toen op maandag bij het afsluiten van het kamp bleek dat de Bornse Scouts zichzelf hadden opgewerkt naar een achtste plek. Niemand van de groep had verwacht dat ze het zo ver zouden schoppen. Bij terugkomst bij hun eigen blokhut was er een spontaan feestje georganiseerd om dit goede resultaat te vieren.

Tips delen
Mocht de ploeg van volgend jaar zich ook weer plaatsen voor de landelijke wedstrijden, dan is de lat voor hen in ieder geval weer een stukje hoger gelegd. De ploeg van dit jaar heeft alvast toegezegd hun ervaringen en tips te delen met hun mogelijke opvolgers.

Afbeelding
Living Statues voor Sri Lanka 21 uur geleden
Afbeelding
Vrijwilligers gezocht voor Mooi Weer Festival 22 uur geleden
Afbeelding
Prachtige donatie voor jeugdwerk damclub 18 apr, 14:21
Leerlingen van de groepen 7 en 8 van DE Optimist luisteren geboeid toe naar de les van adjudant en veteraan Frank Waanders.
Veteranen in de Bornse klassen 18 apr, 12:20
Anke Jonathans en Bertil Meyer met de poster van Borne op z'n Best.
Borne op z'n Best laat Borne bruisen 17 apr, 13:19
Bent u de leuke oma die zij zoeken?
Bijzondere oproep: Lieve en actieve oma gezocht! 17 apr, 12:15
Tijdens Open Podium Overijssel 2023 ging de band Kiespijn er met de hoofdprijs vandoor. Aan wie dragen zij op 20 april de wisselbeker over?
Wie volgt de band Kiespijn op en wint Open Podium Overijssel '24? 17 apr, 10:17
Afbeelding
Derde duofiets voor Fietsmaatjes Borne 16 apr, 15:36