Foto: Shutterstock.com

Geef mening over corona herhaalprik

TWENTE - De GGD Twente roept 60-plussers op hun mening te geven over de herhaalprik voor corona. De gezondheidsdienst wil graag weten of mensen deze halen; waarom wel of waarom juist niet.

Een korte vragenlijst is in te vullen via de Facebookpagina van de GGD Twente. Daarnaast nodigen zij mensen in deze leeftijdsgroep ook uit om deel te nemen aan een focusgroep die gehouden zal worden in juli. Hier gaan deelnemers dan met de GGD en leeftijdsgenoten in gesprek over dit thema. 

Hoewel veel mensen gevaccineerd zijn, is de bereidheid tot regelmatig herhaalprikken wellicht een stuk minder. Dit zou problematisch kunnen zijn wanneer het virus weer een grote opleving krijgt. De oudere, kwetsbare doelgroep zou dan weer minder goed beschermd kunnen zijn. De laatste cijfers van de GGD Twente geven ook aan dat lang niet iedereen ‘doorprikt’. Zo heeft 84 procent van de Twentenaren boven de 12 jaar ten minste één vaccinatie gehad. 66 procent van de Twentenaren boven de 18 heeft een boosterprik gehaald en 42 procent van de Twentenaren boven de 60 haalde inmiddels een herhaalprik.

Meer berichten