<p>De Prinsen: een sfeervolle plek voor de fijnproever om te genieten.</p>

De Prinsen: een sfeervolle plek voor de fijnproever om te genieten.

De Prinsen viert 100-jarig jubileum

Sfeervol genieten op een markante locatie; dit was het doel wat Erik Bos voor ogen had toen hij in 2009 binnenkwam in het voormalige schoolgebouw aan de Hoofdstraat 34 in Zenderen. Zijn wijnkoperij en restaurant kreeg de naam De Prinsen, zoals ook de school genaamd was. Onlangs vierde Bos een mooi jubileum: het voormalige schoolgebouw bestaat nu 100 jaar.

ZENDEREN - De christelijke basisschool De Prinsen werd in 1922 opgericht. Een knusse school; klein in vergelijking met de basisscholen van tegenwoordig. Veel oud-leerlingen denken nog met mooie herinneringen terug aan hun tijd in het pand. De knusse lokalen, de mooie monumentale bomen... Maar er zijn ook wat dingen veranderd. Zo kwam er destijds een mooie uitbouw met een moderne keuken. Het historische karakter bleef zoveel mogelijk behouden; zo is bijvoorbeeld de kapstok nog het originele exemplaar van destijds. Het klaslokaal noemt Erik Bos passend zijn ‘schatkamer’; hier is het uitgebreide wijnassortiment te ontdekken van over de hele wereld. Hij helpt graag om een passende wijn te vinden voor elke smaak en gelegenheid. Zo worden er ook geregeld proeverijen gehouden. Dit levert ook altijd veel leuke reacties op, zeker van mensen die nog bekend zijn met het pand als schoolgebouw.

Om passend stil te staan bij het mooie jubileum van het pand biedt De Prinsen alléén deze week een speciale 100-jarig jubileum-box aan. met bijpassende Twentse maaltijdvullende hapjes voor 29,95 euro per persoon. Deze box is dan af te halen op vrijdag 17 en zaterdag 18 juni. Bestellen kan gemakkelijk telefonisch of per WhatsApp.

De Prinsen biedt naast de wijnkoperij en het restaurant ook al een tijdje heerlijke maaltijdboxen aan. Gericht op mensen die graag thuis culinair willen genieten en zich graag laten verrassen. Zo is er de doordeweekse maaltijdbox, met keuze uit een vlees, vis of vegetarisch menu. Bestellen kan op de website of via WhatsApp, met betaling via iDeal of afrekenen in de winkel. Deze maaltijden kosten dan 15 euro per persoon. Ze zijn dan ‘s middags af te halen, maar bezorging in de directe omgeving kan ook. Er zijn tevens uitgebreidere weekendboxen voor 29,95 euro per persoon. Dit zijn complete menu’s met een fles wijn, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. Wekelijks wisselen de gerechten in deze boxen, waardoor je nooit hetzelfde eet. Deze kunnen ook gekoppeld zijn aan thema’s, zoals afgelopen week de ‘Stralend Weer Box’, met frisse, zomerse gerechten.

De Prinselijke Borrelbox blijft ook goed in de smaak vallen bij de fijnproevers. In deze box voor twee personen zit een mooie selectie van heerlijke, wereldse hapjes. Denk aan foccacia toastjes, een Turks broodje, pulled chicken salade, pittige kipdij, Duitse ham en Franse kaas. Deze is altijd te bestellen voor 27,50 euro.

Wie graag eens het markante pand óf de uitgebreide wijnselectie wil bekijken heeft komende zondag 19 juni een goed excuus. Dan houdt De Prinsen namelijk een uitgebreide Vaderdag barbecue! Deze duurt dan van 16.00 tot 19.00 uur. De uitstekend verzorgde barbecue kost 42,50 euro per persoon, kinderen tot 12 jaar betalen 17,50 euro. Reserveren hiervoor is nog steeds mogelijk. Kijk voor meer informatie over de diverse maaltijdboxen, wijnen, diner- en cateringmogelijkheden op de website: www.deprinsen.nl of op Facebook: ‘dePrinsen’. Bel: 074 267 0115. Wijnkoperij en restaurant De Prinsen is gevestigd aan de Hoofdstraat 34 in Zenderen.

Meer berichten