<p>Naast ondernemer is Marcel Boonk ook betrokken bij de nodige andere activiteiten voor de Bornse gemeenschap.</p>

Naast ondernemer is Marcel Boonk ook betrokken bij de nodige andere activiteiten voor de Bornse gemeenschap.

Marcel Boonk; een juwelier met passie

“Het 25-jarig jubileum vieren we maar hier aan de Grotestraat zegt Marcel Boonk. Dat hebben we aan de Bakkerssteeg net niet gehaald. Vierentwintig en een half jaar geleden is hij op dat voor de meeste Bornenaren bekende adres begonnen met zijn juwelierszaak.

BORNE - Begonnen is Marcel bij juwelier Tegeler in Almelo waar hij elf jaar in loondienst is geweest. Zijn opleiding heeft hij gedaan aan de Vakschool Schoonhoven, een opleiding voor goudsmid, zilversmid, juwelier, horlogemaker en graveur. Hij zou de opleiding voor goudsmid doen, maar het vak van horlogemaker bleek hem toch beter te liggen. De technische kant paste hem beter. In zijn tijd bij Tegeler in Almelo heeft hij daarnaast het juweliersdiploma gehaald.

“Ik ben op 1 november 1997 in de Bakkerssteeg als zelfstandig ondernemer begonnen en het ging eigenlijk vanaf het begin voortvarend. Er zijn natuurlijk periodes dat het beter gaat en ook dat het wat minder gaat zoals bij de crisis in 2008-2010, dan zie je dat de wereld ook anders kan zijn. We zijn echter nooit van onze manier van werken afgeweken, dat betekent dat de service goed moet zijn, klanten moeten tevreden zijn en gaat er eens wat mis dan moet het goed opgelost worden. Dat is een gouden regel bij ons waarvoor we ons uiterste best doen”, aldus Marcel.

Marcel en zijn team mengen zich graag tussen de Bornse gemeenschap. Dat doen ze ook door bijdrages in het cultuurleven en sponsoring in de sportwereld. “Op die manier willen laten zien dat we er ook voor hen zijn,” zegt Marcel.

De muziekwereld is ook erg belangrijk voor hem. Hij is al 45 jaar een fanatieke slagwerker in zowel klassieke als populaire muziek bij Apollo in Goor. Hij zou ook best in Borne, indien nodig, in een orkest in willen vallen of eens mee lopen in een dweilorkest. Tijd om zich vast aan een van deze orkesten te verbinden heeft hij echter niet meer.

Hij manifesteert zich in Borne ook wel eens als medeorganisator van Bornse evenementen en zit al bijna 25 jaar in de werkgroep van BBO Detail. Marcel vindt dat hij ook hierin zijn steentje wil bijdragen. “Shopping by Candle light, Koets’nKeerlsdag en afgelopen weekend het Special Sunday gebeuren... allemaal mooie evenementen die Borne op de kaart zetten en waarbij ik graag de handen uit de mouwen steek.”

Marcel: “Zo heb ik ook nog wel nieuwe ideeën. Ik zou nog graag een keer een groot muziek evenement mede willen organiseren op het Rheineplein of iets met BigBands…..

Oh ja, we hebben het nog niet over zijn nieuwe winkel gehad. Marcel, “Doordat het steeds drukker werd kwamen we ruimte tekort aan de Bakkerssteeg. Vooral mensen die voor trouwringen of rouwsieraden kwamen kregen te weinig privacy. In de nieuwe winkel hebben we meer ruimte met verrijdbare modules waardoor we bijvoorbeeld een hoek kunnen creëren waar mensen meer privacy hebben. Het is een prachtige winkel geworden met een mooie uitgebreide collectie sieraden, horloges en nog veel meer, maar dat moet u zelf maar eens bekijken, het is de moeite meer dan waard.”

Meer berichten