<p>De groep ging onder andere klimmen bij AvaTarZ op het Hulsbeek.</p>

De groep ging onder andere klimmen bij AvaTarZ op het Hulsbeek.

Jonge mantelzorgers op kamp

Mantelzorg, de zorg voor iemand uit je directe omgeving, is zwaar. Voor volwassenen, maar zeker ook voor kinderen. Voor deze doelgroep is ontspanning dan ook erg belangrijk. Om even de zorg los te laten en ‘gewoon even kind te zijn’. Daarom organiseert JMZ GO! regelmatig leuke activiteiten voor deze doelgroep.

TWENTE - JMZ GO!, wat staat voor ‘Jonge Mantel Zorgers GO!’, is onderdeel van Stichting Informele Zorg Twente. Zij bieden ontspanningsweekenden aan voor jonge mantelzorgers tussen de 4 en 21 jaar, die opgroeien in een gezin met een ziekte, beperking, verslaving of psychische problemen. En dat vraagt veel van hen.

Er is net een weekend geweest waar ze door JMZ Go! zijn verwend met vele activiteiten, zoals zwemmen in het Hulsbeek, een barbecue, een avondspel, een kampvuur, een korte nacht(!) en de volgende dag klimmen bij AvaTarZ! De 33 kinderen van 9 tot 12 jaar hebben een waanzinnig mooi weekend gehad waar ze even hun thuissituatie konden en mochten vergeten en samen hebben kunnen genieten en vooral plezier maken. Dit weekend is mede mogelijk gemaakt door de Tafel van Twente, een serviceclub van vrouwen, die zich inzet om zwakke groepen in de samenleving financieel te ondersteunen.

Meer berichten