<p>Lotte Grotholt speelt een enerverend programma in de Oude Blasius in Delden deze zaterdag.</p>

Lotte Grotholt speelt een enerverend programma in de Oude Blasius in Delden deze zaterdag.

Diepenheimse Lotte Grotholt in vioolduo met Niki de Vlaming

Op zaterdagavond 25 juni spelen de jonge maar professionele altvioliste Lotte Grotholt en violiste Niki de Vlaming in de Oude Blasiuskerk van Delden. In een enerverend programma met werken voor vioolsolo en vioolduo.

DELDEN - Lotte Grotholt (1998) is een heel enthousiast, gedreven en ondernemend violiste en is artistiek leider van het IN DOORS Kamermuziekfestival in Diepenheim. Ze studeert momenteel voor haar masteropleiding in Duitsland. In 2020 behaalde zij haar bachelor diploma altviool aan het conservatorium van Amsterdam. Als artistiek leider van het IN DOORS kamermuziekfestival heeft Grotholt, samen met het IN DOORS team de concertreeks OUT DOORS opgezet: concerten op bijzondere locaties in Twente. De moderne altviool die zij bespeelt, is een Bernd Hiller (2019) met een strijkstok gebouwd door S. Finkl. Daarnaast speelt ze een barok altviool (G. Francois) met een barok altvioolstok (K. van Hemert).

Niki de Vlaming 1993) begon op zesjarige leeftijd met vioolspelen. Na privélessen bij Anke Lefferts in Enschede heeft zij de bachelor klassiek viool gevolgd aan het conservatorium van Amsterdam. In juni 2017 behaalde zij haar bachelordiploma en werd ze toegelaten tot de master. In juni 2020 studeerde Niki af met een 9. Ze is naast klassiek vioolmuziek ook geïnteresseerd in andere stijlen. Zo houdt Niki houdt ook van jazz en neemt ze regelmatig deel aan cross-over projecten. Ze heeft jaren in de hiphopband Akwasi en pop/countryband Rob Dekay opgetreden. Zij speelt op een speciaal voor haar door Johan Jacobs gebouwde viool.

Het programma omvat onder andere:

- G. Telemann (1681-1767): Viola Da Gamba Fantasia no.11 (delen Allegro, Grave en Gigue)
- W.A. Mozart (1756-1791): Duo in G groot (delen Allegro, Adagio en Rondo)
- J. de Vlaming (1952 tot nu)- Een kleine oersonate voor viool
- J.S. Bach (1685-1750): Delen uit Inventies voor Klavecimbel, Arrangeur Ferdinand David
- J. Sibelius (1865-1957): Duo in C groot voor Viool en Altviool
- E. Ysaye (1858-1931): Sonate voor Solo viool no. 2 op 27 In A minor “Obsession” (1923)

Kaarten kosten 8 euro voor leden, 12 euro voor niet-leden, en zijn te verkrijgen via NL 45 RABO 0317 6914 14 en bij de Read Shop Delden. En aan de kerkzaal op de avond van het concert, zaterdag 25 juni, vanaf 18.30 uur. Kijk voor meer informatie ook op: www.cultuurvrienden-oudeblasius-delden.nl 

Meer berichten