<p>Alwy Westendorp en Freek Lindenhouvius laten de teksten zien die uitleg geven wat er in een bepaalde periode bij BZSV gebeurt is&nbsp;</p>

Alwy Westendorp en Freek Lindenhouvius laten de teksten zien die uitleg geven wat er in een bepaalde periode bij BZSV gebeurt is 

Expositie bij 90 -jarig jubileum BZSV

Een belangrijk onderdeel bij de viering van het 90-jarig bestaan van BZSV De Blauwwitters is een expositie. Op twaalf panelen die opgesteld staan in het clubhuis wordt de hele geschiedenis van De Blauwwitters door de jaren heen getoond. Freek Lindenhovius, Alwy Westendorp, Eric Leushuis, Thomas Pruin, Bas Klement en Ben Bloemendal zijn al tijden bezig met het opzetten van de expositie die tijdens de reünie op 2 juli te zien zal zijn.

BORNE - Er werden verschillende leden benaderd die het nodige materiaal aanleverden, maar doordat er bij het 75-jarig bestaan ook een expositie was geweest moest daar toch het meeste weg komen. “Maar ja, waar is al dat spul toch gebleven’” vroeg Freek Lindenhovius zich af. Hij vond uiteindelijk een aantal kasten waarvan er één vol stond met allemaal keurig op jaar gerangschikte mappen, maar helaas, deze mappen bleken allemaal vol te zitten met notulen. Toch vond hij een kast die vol zat met al het materiaal van de vorige expositie.

De expositie van nu wordt ingedeeld in steeds een periode van een jaar of tien met feiten, de namen van bijvoorbeeld de voorzitters, de trainers, wat is er in die periode gebeurt etc. met daarnaast wat highlights gelardeerd met foto’s en krantenknipsels uit die tijd.

Freek Lindenhovius: “Verder zullen de bezoekers wat bijzondere zaken uit 90 jaar De Blauwwitters te zien krijgen zoals bijvoorbeeld foto’s die gemaakt zijn door een Afrikaanse jongen die een aantal jaren voor de club gespeeld heeft. Deze was erg begaan was met de mensen in zijn thuisland Benin. Hij zorgde ervoor dat er shirts werden opgestuurd, maar ook allerlei andere materialen zoals voetbalschoenen etc. gekregen van de spelers uit het eerste en tweede elftal waarin hij voetbalde. Een ander bijzonder geval was het sponsorbord van een restaurant uit Curacao dat door een jeugdvoorzitter geregeld was tijdens één van zijn vele zakelijke reizen.” 

Ze zijn nu bezig al die materialen in categorieën in te delen. In de laatste week moet dat vorm gaan krijgen. “Het is leuk om te zien hoe iedereen meedenkt en mee reageert, want er komen vrachten aan informatie voorbij zoals van het echtpaar Henk en Manny Stout die hier jarenlang achter de bar hebben staan. Henk is helaas kortgeleden overleden, maar van zijn schoonzoons kregen we te horen dat er bij hen enorm veel materiaal over BZSV ligt waar we nu dankbaar gebruik van maken.” Al dit materiaal gaat in eerste instantie naar Freek Lindenhovius die het sorteert op wat bruikbaar is en wat niet. Op verschillende tafels worden straks albums neergelegd waar geïnteresseerden door kunnen bladeren. Er is nu zoveel dat je lang niet alles kunnen laten zien, je kunt alleen maar een beeld geven,” aldus Freek. Tijdens het gesprek over de expositie met Freek Lindenhovius en Alwy Westendorp komen verschillende prachtige anekdotes voorbij. Mooie woorden over mensen die veel voor de vereniging gedaan en betekend hebben.

Meer berichten