De conservator vertelt over modebeeld 1930-1950

Vanwege de grote belangstelling is er op 5 juli om 10.30 uur een extra ochtend gepland waarop Wilma Witteman, conservator in Museum Bussemakerhuisk een digitale presentatie over de tentoonstelling ‘MODEBEELD 1930 - 1950, toen modieuze vrouwen nog dames waren’ verzorgd. 

BORNE - Onder het genot van een kop koffie wordt u uitgebreid geïnformeerd over het modebeeld in de periode 1930-1950. Aanmelden kan via communicatie@museumbussemakerhuis.nl. De kosten zijn € 10,- Museumkaarthouders € 7,50.

Museum Bussemakerhuis is het enige overgebleven én opengestelde 18e-eeuws fabrikeurshuis in Nederland. Museum én rijksmonument. Het Bussemakerhuis uit 1665 staat in de oude kern van Borne en is de bakermat van de textielindustrie in Twente. De doopsgezinde fabrikeur Jan Bussemaker liet in 1779 het huis verbouwen tot woon- en handelshuis. Dit linnenhandelshuis verkeert nog vrijwel in de oorspronkelijke staat. Een unieke inkijk in de leefwijze van een fabrikeursfamilie en het doopsgezinde leven in de 18e en 19e eeuw in Twente. Het museum hoopt uiteindelijk ook deze zomer weer de nodige gasten te mogen ontvangen voor een boeiend kijkje in deze Bornse geschiedenis.

Meer berichten