Danny Westendorp voor zijn prachtige pand Westendorp Wonen Interior Design aan de Burenweg
Danny Westendorp voor zijn prachtige pand Westendorp Wonen Interior Design aan de Burenweg

Westendorp Wonen nieuw in Borne

Algemeen

Danny Westendorp verzorgt het totale interieurontwerp van zowel zakelijke als privé klanten. Presidentiële huizen, maar ook zakelijke projecten. Momenteel is hij onder andere bezig met twee bovenhuizen in Amsterdam waar de mensen een dakterras uitgebouwd willen hebben. Hij wordt dan gevraagd om een ontwerp te maken, technische tekeningen, een lichtplan, lichtschakelaars, schakelsystemen etc. Dat werkt hij helemaal uit in 3d.

BORNE - Danny: “De indeling is datgene waarvoor de mensen bij mij komen, om een heel nieuw ontwerp te maken. Ik stem dan alles af met hun aannemer en soms doe ik ook zelf de bouwbegeleiding. Ik maak het hele ontwerp tot en met de kleurkeuze van de muren, vloeren, plinten, raambekleding, gordijnen, echt alles, het hele totaalproject.” Om dat hele traject meer tot uiting te geven zocht hij een plek met meer ruimte en privacy waar hij ook dingen kan laten zien. Na twaalf jaar in Amsterdam gewoond en gewerkt te hebben kwam het huis aan de Burenweg in Borne beschikbaar. “Dat was voor hem de perfecte plek, back to my roots.” “Ik merk gewoon dat klanten in dit segment bediend willen worden, ze willen het ook zien en voelen. Hier kan ik ook heel veel dingen presenteren. Een kast stalen, kwa meubels, gordijnstoffen, vloerkleden, alles wat we customized kunnen maken en meubels waarvan ik dealer ben geworden”, aldus Danny. “Het hoeft echter niet alleen mogelijk te zijn voor mensen met heel veel geld. Er komen ook mensen die bijvoorbeeld iets meer willen betalen omdat ze een goede bank willen hebben om op te zitten.”

Danny Westendorp heeft oorspronkelijk vastgoed en makelaardij gestudeerd en eerst in Amsterdam bij een makelaarskantoor gewerkt. Dat was het toch niet helemaal. Het creative zat altijd al in hem. Al vanaf de basisschool, ‘t Oldhof in Borne, was hij heel creatief met schilderen en tekenen en heeft heel lang en intensief aan stijldansen gedaan. Zijn omgeving was er dan ook van overtuigd dat hij kunstenaar zou worden.  ”Ik was eigenlijk altijd al een artistiek kind en ik heb achteraf ook wel spijt dat ik niet iets als architectuur of kunstacademie heb gedaan. Het interieur was iets dat ik er altijd bij deed, bij familie en vrienden. Deze vonden het mooi waarna het zich steeds verder uitbreidde. Nu doe ik het fulltime.”

Eerst wordt er een schets gemaakt van het ontwerp dat vervolgens wordt uitgewerkt in een tekenprogramma tot bijna een foto. Als de klant aangeeft het mooi te vinden werkt Danny het verder uit voor de aannemer. Zijn bouwkundige achtergrond is hierbij een handig gereedschap.

Omdat het nu een heel nieuw concept is wil hij het ook presenteren en meer laten zien. Een websitebouwer is nu bezig met een website waarop projecten te zien zullen zijn die hij tot nu toe gerealiseerd heeft, welke merken hij voert zowel binnen als outdoor als verlichting etc. Danny: “Het idee is wanneer de tuin en alles klaar is dat de mensen in een soort van beleving hier binnenkomen en met een heel andere blik iets zien dan wanneer ze naar een meubelwinkel gaan.”

Afbeelding
Living Statues voor Sri Lanka gisteren
Afbeelding
Vrijwilligers gezocht voor Mooi Weer Festival 19 apr, 12:27
Afbeelding
Prachtige donatie voor jeugdwerk damclub 18 apr, 14:21
Leerlingen van de groepen 7 en 8 van DE Optimist luisteren geboeid toe naar de les van adjudant en veteraan Frank Waanders.
Veteranen in de Bornse klassen 18 apr, 12:20
Anke Jonathans en Bertil Meyer met de poster van Borne op z'n Best.
Borne op z'n Best laat Borne bruisen 17 apr, 13:19
Bent u de leuke oma die zij zoeken?
Bijzondere oproep: Lieve en actieve oma gezocht! 17 apr, 12:15
Tijdens Open Podium Overijssel 2023 ging de band Kiespijn er met de hoofdprijs vandoor. Aan wie dragen zij op 20 april de wisselbeker over?
Wie volgt de band Kiespijn op en wint Open Podium Overijssel '24? 17 apr, 10:17
Afbeelding
Derde duofiets voor Fietsmaatjes Borne 16 apr, 15:36