Gemeente stelt subsidie beschikbaar voor afkoppelen regenwater

Algemeen

De klimaatverandering zorgt steeds meer voor uitersten: het wordt alsmaar warmer en het regent steeds heviger. De gevolgen kunnen leiden tot hinder in de omgeving, en zelfs tot overlast in panden. Om nadelige klimaateffecten in de leefomgeving te beperken stelt gemeente Borne onder andere geld beschikbaar. 

BORNE - Bij het afkoppelen wordt schoon regenwater en vuil afvalwater gescheiden. Daarmee verdwijnt het regenwater niet langer direct in het riool richting zuivering en wordt voorkomen dat het riool overstroomt. Het schone regenwater kan daarbij eventueel hergebruikt worden.

De subsidie is aan te vragen voor de volgende twee regelingen: (1) het afkoppelen van verhard oppervlak zoals daken en bestrating en het daarbij realiseren van een waterberging op eigen terrein zoals een grindstrook of vijver; en (2) het afkoppelen van het dakoppervlak aan de voorzijde van een woning of gebouw zodat het regenwater opgevangen kan worden in een hemelwatervoorziening in de straat. Per perceeleigenaar kunnen maximaal twee aanvragen worden ingediend. Kijk voor informatie op: www.borne.nl 

!
Afbeelding
Twents Wijnfeest bij Wijngaard Kötter 2 uur geleden
Afbeelding
Met meer zelfvertrouwen gaan fietsen 2 uur geleden
Afbeelding
NK Maaien met de zeis in Dalfsen 3 uur geleden
Afbeelding
Inloopspreekuur OV-reisadvies 4 uur geleden
Afbeelding
Stadsbeiaardiers blijven erg actief 5 uur geleden
Afbeelding
Het verleden van Hengelo: De Kettingbrug 20 uur geleden
Afbeelding
‘Je bent een clubje met zijn allen’ 23 uur geleden
Afbeelding
Samenwerking Borne Beweegt en KidsVooruit gisteren