Angela Boomkamp (rechts) en haar medewerkster in de lunchroom annex plantenzaak 't Krey
Angela Boomkamp (rechts) en haar medewerkster in de lunchroom annex plantenzaak 't Krey

Key’nhook is nu Krey’nnus

Algemeen

BORNE - Angela Boomkamp is na zestien jaar, nu zo’n drie maanden geleden, gestopt met haar Bloemenzaak De Krey’nhook aan de Grotestraat – Almelosestraat. In eerste instantie aan de overkant van het huidige pand. Nadat het vijfjarige contract daar was afgelopen wilde ze graag wat groter en viel haar oog op het pand waar Baartman Meubelen was gevestigd. Hier huurde ze het achterste deel van het daardoor in drieën opgedeelde pand waar veel meer ruimte was. Hier heeft ze al die jaren met veel plezier haar bloemenzaak gerund. “Tot aan vorig jaar,” zegt Angela. “Ik was op een gegeven moment zeven dagen per week bezig en ging twee keer per week naar de veiling. Dan begin je na te denken, wil ik dat nog verder, gaat het nog? Je raakt je energie kwijt. Ik ben niet dichtgegaan omdat het slecht liep en heb gelukkig ook in de coronatijd het hoofd boven water kunnen houden. Door corona is er wel ontzettend veel veranderd in bijvoorbeeld de prijzen van de snijbloemen die ontzettend duur werden.”

Er was een overnamekandidaat die echter de financiering niet rond kon krijgen. Angela: “Na lang wikken en wegen toch maar weer de stoute schoenen aangetrokken en anderhalve week geleden met een lunchroom, met de verkoop van planten er bij, geopend. In Borne is er op plantengebied niet veel, zowel de binnen- als de buitenplanten.

De lunchroom is van woensdag tot en met zaterdag van 10 tot 17 uur geopend. Ze hoopt de ruimte op de maandag en dinsdag nog te kunnen verhuren voor een vergadering, verjaardag of bijvoorbeeld een workshop. “De mensen die er tot nu toe zijn geweest zijn gewoon enthousiast en vinden het lekker wat we serveren en op de kaart hebben staan. Ik wil het graag gemoedelijk, dat je je hier op je gemak voelt.”

Bij binnenkomst denk je niet meteen aan een lunchroom. Maar iets verderop staan in een zee van planten die je er kunt kopen, de koffiebar en meerdere zitjes. Iets verder de open keuken waar de verschillende lekkernijen bereid worden. Ook buiten zijn er zitjes waar het goed toeven is. 

De nieuwe uitdaging van Angela Boomkamp is het bezoeken zeker waard.

Er staan en hangen al vele planten, maar het moet nog verder aangekleed worden.

!
Afbeelding
Twents Wijnfeest bij Wijngaard Kötter 1 uur geleden
Afbeelding
Met meer zelfvertrouwen gaan fietsen 2 uur geleden
Afbeelding
NK Maaien met de zeis in Dalfsen 3 uur geleden
Afbeelding
Inloopspreekuur OV-reisadvies 3 uur geleden
Afbeelding
Stadsbeiaardiers blijven erg actief 5 uur geleden
Afbeelding
Het verleden van Hengelo: De Kettingbrug 20 uur geleden
Afbeelding
‘Je bent een clubje met zijn allen’ 22 uur geleden
Afbeelding
Samenwerking Borne Beweegt en KidsVooruit gisteren