Meer informatie over de bouwroute op uitinenschede.nl/bouwroute. De route is 2,8 kilometer.
Meer informatie over de bouwroute op uitinenschede.nl/bouwroute. De route is 2,8 kilometer.

Bouwspeurtocht voor kinderen door binnenstad

Algemeen

Enschede is volop in ontwikkeling. Om kennis te maken met de stad en de bouw is er deze zomer voor kinderen een gratis bouwspeurtocht door de binnenstad uitgezet. Met dank aan Concordia en ‘Wij Bouwen de Toekomst’ op Vliegveld Twenthe.

ENSCHEDE - Van 18 juli tot en met 4 september kunnen kinderen gratis een bouwplattegrond met route, aanwijzingen en vragen ophalen bij Concordia aan de Langestraat 56. Deze bouwroute sluit aan bij het evenement ‘Wij Bouwen de Toekomst’ op Vliegveld Twenthe deze zomervakantie.

De kinderen worden meegenomen langs meerdere bouwlocaties in de binnenstad. ‘’Op deze manier leren ze over wat er allemaal in de stad gebeurt en leren ze leuke weetjes. Enschede is namelijk heel innovatief en creatief. Zo zijn de wadi’s in Enschede bedacht en heeft Enschede de grootste ondergrondse parkeergarage van Nederland. De adviesleeftijd voor de speurtocht is 6 tot en met 12 jaar, maar met wat hulp kunnen jongere kinderen ook meedoen. Op de route van de speurtocht sluiten ook verschillende Enschedese ondernemers aan. Zo kunnen kinderen een ijsje bouwen bij Van der Poel, bouwend spelen bij Intertoys, schaften bij Stoet en op het einde van de route ontvangen ze een unieke Enschede kijkdoos bij Concordia’’, aldus de organisatie. Concordia is geopend op dinsdag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur, op donderdag van 10.00 tot 21.00 uur, op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

!
Afbeelding
Twents Wijnfeest bij Wijngaard Kötter 2 uur geleden
Afbeelding
Met meer zelfvertrouwen gaan fietsen 2 uur geleden
Afbeelding
NK Maaien met de zeis in Dalfsen 3 uur geleden
Afbeelding
Inloopspreekuur OV-reisadvies 3 uur geleden
Afbeelding
Stadsbeiaardiers blijven erg actief 5 uur geleden
Afbeelding
Het verleden van Hengelo: De Kettingbrug 20 uur geleden
Afbeelding
‘Je bent een clubje met zijn allen’ 22 uur geleden
Afbeelding
Samenwerking Borne Beweegt en KidsVooruit gisteren