Ondanks de crisis waren er toch voldoende ondernemers die een nieuw bedrijf openden.
Ondanks de crisis waren er toch voldoende ondernemers die een nieuw bedrijf openden. Foto: Shutterstock

Nominaties welkom voor startersprijs

Algemeen

Lokale ondernemers zijn van levensbelang voor de economie. Gemeenten doen er dan ook alles aan om hen zo goed mogelijk te ondersteunen. Dit begint bij een aangenaam vestigingsklimaat waardoor de ondernemers het aandurven óm een bedrijf te starten. De eerste jaren van ieder bedrijf zijn het lastigst, waardoor een positief steuntje in de rug zeker welkom is. Met deze gedachte werd ook de Startersprijs Midden Twente in het leven geroepen. Het is nog tot 15 augustus mogelijk om bedrijven te nomineren voor deze prijs.

BORNE - Iedereen die in 2021 in de gemeente Borne, Hengelo of Hof van Twente is gestart met een eigen bedrijf maakt kans op de Startersprijs Midden Twente 2022. Het maakt niet uit welk bedrijf of wat het product of de dienst is, iedereen die met een nieuw bedrijf gestart is, kan winnen. Het enige wat je hoeft te doen is het aanmeldformulier invullen via www.startersprijsmiddentwente.nl.

Een deskundige jury kiest uit alle aanmeldingen vijf genomineerden. De genomineerden ontvangen onder andere waardecheques die besteed kunnen worden aan promotie of verdere doorontwikkeling van het bedrijf. De winnaar ontvangt 3.000 euro, de andere vier genomineerden elk  1.000 euro. De beste 10 aanmeldingen krijgen daarnaast 10 uur coaching door ervaren ROZ coaches. De prijzen worden aangeboden door de gemeenten Borne, Hengelo en Hof van Twente en de organisatie van deze verkiezing is in handen van ROZ (Regionale Organisatie Zelfstandigen). Op maandagavond 14 november 2022 wordt tijdens het Starterscafé in de Schouwburg Hengelo bekend gemaakt wie van de genomineerden zich Starter van het jaar mag noemen.

Ken je iemand die in 2021 in Borne, Hengelo of Hof van Twente gestart is met een eigen bedrijf en die volgens jou kans moet maken op de Startersprijs? Of ben je zelf die succesvolle starter die wij zoeken? Ga naar www.startersprijsmiddentwente.nl en vul het aanmeldformulier in. Aanmelden kan tot 15 augustus 2022. Meer weten over de Startersprijs? Neem dan contact op met het ROZ, tel: 074 241 5100.

De coronacrisis had de afgelopen twee jaar ook een zekere impact op het ondernemerschap. Er waren veel stoppers; met name in de sector land- en tuinbouw, specifiek ondernemers in de dienstverlening voor akker- en tuinbouw. Ook in de horeca besloten de nodige ondernemers de handdoek in de ring te gooien. Toch waren er zeker ook veel starters. Zo waren er per saldo in december 2021 ruim 3.571 bedrijven bij gekomen. Een teken dat mensen ook ondanks corona nog voldoende kansen zagen om een bedrijf te starten, wat belangrijk is voor herstel uit de crisis op korte en lange termijn.

!
Afbeelding
Twents Wijnfeest bij Wijngaard Kötter 2 uur geleden
Afbeelding
Met meer zelfvertrouwen gaan fietsen 2 uur geleden
Afbeelding
NK Maaien met de zeis in Dalfsen 3 uur geleden
Afbeelding
Inloopspreekuur OV-reisadvies 4 uur geleden
Afbeelding
Stadsbeiaardiers blijven erg actief 5 uur geleden
Afbeelding
Het verleden van Hengelo: De Kettingbrug 20 uur geleden
Afbeelding
‘Je bent een clubje met zijn allen’ 22 uur geleden
Afbeelding
Samenwerking Borne Beweegt en KidsVooruit gisteren