Afbeelding

Samen Kerken: Wees er...

Algemeen

Als mens hebben we heel wat aandacht voor onszelf nodig. Jezelf verzorgen door verstandig te eten, genoeg te bewegen, er een beetje leuk uitzien. Je huis netjes houden. Jezelf ontwikkelen door cursussen of opleidingen te doen. Geld verdienen, gezellige dingen doen. Maar ook een weg vinden in je emoties. Zoeken naar wat zivol is in jouw leven, waar je het allemaal voor doet.

Het lijkt wel alsof we allemaal gehoor willen geven aan het verlangen ‘wees er’. Wees de mens die jij ten diepste bent. Wees er gewoon maar... Het klinkt als een ultime wens. Maar in hrt dagelijks leven lijkt het soms onhaalbaar. er is zoveel wat onze aandacht vraagt. Zoveel dat we willen, moeten... Hoekun je nou helemaal jezelf zijn? Er zijn zoals je bent.

Het kan helpen om tegen jezelf te zeggen: je mag er zijn. gewoon zoals je bent. Met wat je kunt en wat je niet kunt. Zoals jij ben mag je er zijn.

Zoals jij ben mag je er zijn

Het helpt soms nog meer als anderen dat tegen jouw zeggen. “wat ben jij kalm/enthousiast/vriendelijk. Wat fijn dat je zo bent”. Maar ook: “ik zie dat je boos bent. En dat is oké. Ook dat mag er zijn”.

Weeser... kijk met mildheid naar wie je bent, hoe je bent, wat je bent. En doe hetzelfde met anderen. Met jezelf ontwikkelen is niks mis. Maar doe het niet omdat je nog niet goed genoeg bent de in de ogen van anderen of van jezelf, Jij mag er zijn. Zoals je bent. Wees er maar gewoon en laat zien wat er in jóú zit.

Kirsten Slettenaar

Predikant Remonstrantse Gemeente Hengelo.

Samen kerken

!
Afbeelding
Twents Wijnfeest bij Wijngaard Kötter 2 uur geleden
Afbeelding
Met meer zelfvertrouwen gaan fietsen 2 uur geleden
Afbeelding
NK Maaien met de zeis in Dalfsen 3 uur geleden
Afbeelding
Inloopspreekuur OV-reisadvies 4 uur geleden
Afbeelding
Stadsbeiaardiers blijven erg actief 5 uur geleden
Afbeelding
Het verleden van Hengelo: De Kettingbrug 20 uur geleden
Afbeelding
‘Je bent een clubje met zijn allen’ 22 uur geleden
Afbeelding
Samenwerking Borne Beweegt en KidsVooruit gisteren