Vrijwilligers van het Repair Café bekijken of het apparaat nog gerepareerd kan worden en mevrouw Holland zit klaar voor de volgende klus.
Vrijwilligers van het Repair Café bekijken of het apparaat nog gerepareerd kan worden en mevrouw Holland zit klaar voor de volgende klus.

Repaircafé; ook in de zomermaanden

Algemeen

Sinds september 2013 draait er in Borne een Repair Café. Elke laatste zaterdag van de maand vindt het Repair Café plaats in wijkcentrum de Wanne van 10.00 tot 12.00 uur. Een groepje mensen in de Stroom Esch zet zich hier in om anderen te helpen bij eenvoudige reparaties.

BORNE - Bij binnenkomst wordt je hartelijk ontvangen door twee dames die je een kop koffie of thee aanbieden en noteren wat er gedaan moet worden. Zij kijken dan wie er vrij is om je te helpen.

Voorzitter Jan Brouwer: “We hebben nu zo’n 10 vrijwilligers, maar we zijn nog op zoek naar meer personen met liefst een technische achtergrond die ons willen helpen. We zouden erg graag wat jongeren toevoegen aan onze groep.” Zelf heeft hij altijd een technisch beroep uitgeoefend en is later werkzaam geworden in het technisch beroepsonderwijs waar hij toekomstige technische leraren opleidde. “Gelukkig doet bijna iedereen een duit in het zakje dmv een vrije gift waar mee verschillende zaken kunnen worden aangeschaft. Nu is het nog zo dat onze ‘monteurs’ zelf hun gereedschap meenemen. We willen graag dat ze in de toekomst gereedschap kunnen gebruiken dat hier aanwezig is. Ook hierin hebben we al een groot aantal wensen kunnen realiseren.” zegt de voorzitter.

De eerste klant was een man die met een kapotte airfryer en een snoerloze stofzuiger binnenkwam. De airfryer was net een jaar en één dag oud, dus buiten de garantieperiode van een jaar, toen hij het begaf. Hij werd uit elkaar gehaald en door meerder vrijwilligers bekeken, maar men moest uiteindelijk concluderen dat het apparaat was overleden en naar de schroothoop kon. Wat er met de stofzuiger gebeurt is weten we niet want deze moest eerst nog enkele uren opgeladen worden alvorens met het mankemant kon bekijken. Intussen werd alvast de handleiding bestudeerd en gezocht op het internet. Jan Brouwer: “Het is ook erg fijn dat de hulp altijd gewaardeerd wordt, zelfs als het niet meer gerepareerd kan worden.”

Een mevrouw wilde graag dat een broek wat korter gemaakt zou worden. Dat was geen enkel probleem voor mevrouw Holland. Zij is niet alleen vrijwilliger bij het Repair Café op de Stroom Esch, maar ook het Repair Café in de Letterbak. Deze is overigens in de zomermaanden wel gesloten. Door het binnenkrijgen van diverse giften kon de stichting een naaimachine aanschaffen. Het Repair Café in wijkcentrum De Wanne is er dit jaar nog op 30 juli, 27 augustus, 24 september, 29 oktober en 26 november.

!
Afbeelding
Twents Wijnfeest bij Wijngaard Kötter 1 uur geleden
Afbeelding
Met meer zelfvertrouwen gaan fietsen 1 uur geleden
Afbeelding
NK Maaien met de zeis in Dalfsen 2 uur geleden
Afbeelding
Inloopspreekuur OV-reisadvies 2 uur geleden
Afbeelding
Stadsbeiaardiers blijven erg actief 4 uur geleden
Afbeelding
Het verleden van Hengelo: De Kettingbrug 19 uur geleden
Afbeelding
‘Je bent een clubje met zijn allen’ 21 uur geleden
Afbeelding
Samenwerking Borne Beweegt en KidsVooruit 23 uur geleden