Afbeelding

De achtste komt er zeker ook nog

Algemeen

Vrijdagavond vertrokken Henny Vos, Gerard Schabbink (chauffeurs), Wim Finkers en Carlijn Ezendam met twee vrachtwagens vol hulpgoederen naar Opole. Het is al de zesde en zevende vrachtwagen die de tocht maakt naar de vele vluchtelingen uit Oekraïne in deze Poolse stad. Een universiteitsstad, met veel Oekraïense studenten.

HERTME - De groep uit Hertme was als eerste van heel Europa die in maart j.l. in Opole aankwam met hulpgoederen. Binnen een week vertrok de tweede wagen richting Polen met hulpgoederen voor de duizenden vluchtelingen. Ook nu zijn er vrachtwagens om niets beschikbaar gesteld door Heisterkamp en Nijwa. De diesel voor deze lange rit is ook gratis beschikbaar gesteld. Zorggroep Sint Maarten schonk enkele hoog-laag bedden. Er was vanuit Polen niet gevraagd om dit soort bedden, maar navraag leerde dat ze deze maar wat graag wilden hebben. Daarnaast kreeg de stichting drie behandeltafels afkomstig van de Huisartsenpraktijk Slangenbeek. Ook werd er gevraagd om  schoolmeubilair waaraan de stichting gehoor kon geven. Andere belangrijke goederen die naar Opole gaan zijn zo’n 40 matrassen en veel verzorgingsproducten als toiletpapier, luiers, wasmiddelen, doeken, dweilen, etc.

Was het destijds kleding, schoeisel en voedsel waar de meeste vraag naar was, nu zijn het andere goederen. Er zijn bijvoorbeeld twaalf leegstaande huurhuizen in Opole beschikbaar gekomen voor vluchtelingen waardoor er grote behoefte is aan keukengerei zoals pannen, potten, bestek, borden, etc. Er wordt nu geanticipeerd op de vraag die er vanuit Opole is. Daarom wordt er nu vooral ingezet op donaties. Met het geld dat op de rekening van de stichting gestort wordt kan er gericht worden ingekocht. Natuurlijk zijn ook goederen nog steeds erg welkom. Op de vraag hoe lang ze er nog mee doorgaan antwoord Gerard Schabbink: “zolang het nodig is en kan, we zijn natuurlijk afhankelijk van aangeleverde goederen en donaties, de achtste rit gaat er in ieder geval komen. Als je dan berichten krijgt van kinderen en vrouwen die in tranen zijn voor wat krijgen weet je weer waarvoor je het doet.”

Elke zaterdag kunnen goederen tussen 10.00 en 12.00 uur worden afgeleverd aan de Zwartkotteweg 6 in Hertme. Donaties kunt u storten op NL61 RABO 0189 3470 31 t.n.v. Stichting Hulp Oekraïne en vluchtelingen in Opole. Op de website en facebook van de Stichting Hulp Oekraïne en vluchtelingen in Opole kunt u zien waar op dat moment de meeste behoefte aan is.

!
Afbeelding
Twents Wijnfeest bij Wijngaard Kötter 1 uur geleden
Afbeelding
Met meer zelfvertrouwen gaan fietsen 1 uur geleden
Afbeelding
NK Maaien met de zeis in Dalfsen 2 uur geleden
Afbeelding
Inloopspreekuur OV-reisadvies 2 uur geleden
Afbeelding
Stadsbeiaardiers blijven erg actief 4 uur geleden
Afbeelding
Het verleden van Hengelo: De Kettingbrug 19 uur geleden
Afbeelding
‘Je bent een clubje met zijn allen’ 21 uur geleden
Afbeelding
Samenwerking Borne Beweegt en KidsVooruit 23 uur geleden