Afbeelding

Ook straat kan subsidie krijgen voor planten boom

Algemeen

De provincie Overijssel heeft de subsidieregeling voor het aanplanten van bomen vernieuwd. Nu kunnen aanvrageres voor een straat, wijk, buurtschap of dorp hun verzoek bundelen. De subsidie bedraagt in dat geval 100 procent van de subsidiabele kosten met een maximum van 300 euro per straat, wijk, buurtschap of dorp.

OVERIJSSEL - Het wordt door de nieuwe regeling eenvoudiger voor bijvoorbeeld een straat om bomen aan te planten of een bosplantsoen aan te leggen.

Er gelden wel de nodige voorwaarden waaraan voldaan moet worden. Zo is het belangrijk dat de geplante bomen inheemse soorten zijn en er drie of meer verschillende boomsoorten worden geplant. De provincie heeft een lijst samengesteld van de bomen waarvoor deze subsidieregeling geldt. Verder moeten de bomen geplant worden tussen 1 oktober 2022 en 1 maart 2023, de subsidieaanvraag moet uiterlijk 31 maart 2023 door de provincie ontvangen zijn en voor 31 december 2023 moeten de geplante bomen worden aangemeld via www.iedereeneenboom.nl. Het onderhoud en beheer is voor rekening en risico van de ontvanger van de subsidie.

www.overijssel.nl/loket/subsidie/vitaal-platteland/iedereen-boom-kleinschalige -boomaanplant

!
Afbeelding
Twents Wijnfeest bij Wijngaard Kötter 2 uur geleden
Afbeelding
Met meer zelfvertrouwen gaan fietsen 2 uur geleden
Afbeelding
NK Maaien met de zeis in Dalfsen 3 uur geleden
Afbeelding
Inloopspreekuur OV-reisadvies 3 uur geleden
Afbeelding
Stadsbeiaardiers blijven erg actief 5 uur geleden
Afbeelding
Het verleden van Hengelo: De Kettingbrug 20 uur geleden
Afbeelding
‘Je bent een clubje met zijn allen’ 22 uur geleden
Afbeelding
Samenwerking Borne Beweegt en KidsVooruit gisteren