Borne Beweegt en de Stichting KidsVooruit sluiten de handen ineen en gaan samenwerken.
Borne Beweegt en de Stichting KidsVooruit sluiten de handen ineen en gaan samenwerken.

Samenwerking Borne Beweegt en KidsVooruit

Algemeen

BORNE - De beweegspecialisten en de Samen Naar School Klas staan aan de vooravond van een unieke samenwerking. Een samenwerking waarbij een betekenisvol doel wordt nagestreefd.

Het doel is om kinderen met een (ernstige meervoudige) beperking extra ontwikkelingsmogelijkheden aan te bieden. Vanuit een positieve benadering bieden de organisaties kinderen kansen en uitdagingen waarbij ze hen begeleiden naar een zo groot mogelijke vorm van zelfstandigheid. Passende beweegactiviteiten spelen daarin een belangrijke rol.

Borne Beweegt was als sportaanbieder aanwezig bij het sportcarrousel in Borne, een sportief event waar ‘inclusief sporten’ op de (lokale) kaart werd gezet. Mensen met en zonder beperking deden vol enthousiasme mee aan allerlei sporten. Zo ook de kinderen van KidsVooruit.

Na de succesvolle middag werden de vervolgopties verkend. Elisabeth, docent en bewegingspedagoge van KidsVooruit, bezocht Borne Beweegt om een impressie te krijgen van het sportaanbod. Daaropvolgend werd Ivar, eigenaar van Borne Beweegt, uitgenodigd bij Stichting KidsVooruit. Een bezoekje zonder sportieve activiteit is een verloren bezoekje. Er werd dan ook volop gesport, gespeeld en gelachen met de kinderen.

De kinderen, Stichting KidsVooruit en Borne Beweegt besloten dit structureel te gaan doen. Vanaf komend schooljaar (2022-2023) gaat Borne Beweegt wekelijks een training verzorgen voor de kinderen.

Ken jij een kind voor wie dit ook leuk lijkt? De organisaties komen graag met je in contact!
www.kidsvooruit.nl | 06 29 60 00 17 | www.bornebeweegt.nl | 06 28 18 37 49

!
Afbeelding
Ophaalronde snoeihout 29 sep, 13:35
Afbeelding
Golfclub de Koepel houdt Overijssels kampioenschap 29 sep, 12:14
Afbeelding
Programma Kulturhus 29 sep, 12:11
Afbeelding
Voorleesfeest in de bibliotheek 29 sep, 11:25
Afbeelding
Bloemenverkoop Floralia gaat door 29 sep, 11:24
Afbeelding
Vele handen maken licht werk bij trots FC Twente 29 sep, 07:48
Afbeelding
Nieuwe vaccinatieronde tegen corona 28 sep, 16:04
Afbeelding
Provincie en gemeenten halen protestvlaggen weg 28 sep, 13:22