"Met deskundige trainers en gelijkgestemde fietsers werk je aan de basistechniek", aldus Flip Nagelmaker.
"Met deskundige trainers en gelijkgestemde fietsers werk je aan de basistechniek", aldus Flip Nagelmaker.

Met meer zelfvertrouwen gaan fietsen

Algemeen

Met een zeker gevoel op de mountainbike of racefiets stappen voor een probleemloze fietstocht. Dat is het doel van de cursus Start2Bike, die over een maand in Hengelo begint. “Met deskundige trainers en gelijkgestemde fietsers werk je aan de basistechniek”, laat Flip Nagelmaker namens toerclub RTC Hengelo weten. Start2Bike is een initiatief van de bond NTFU in samenwerking met clubs en fietsenwinkels.  

HENGELO - Voor beginnende fietsers is het zinvol eerst de nodige kennis op te doen. Daarom wordt jaarlijks Start2Bike georganiseerd. “Dat gebeurt jaarlijks twee keer. De eerste keer in het jaar is in maart en de tweede keer na de zomervakantie in september. Meestal zijn er vijftien tot twintig deelnemers”, zegt Nagelmaker. Voor RTC Hengelo is er geen reden van de organisatie af te zien. De vereniging verwacht voor de komende reeks lessen ook weer genoeg belangstellenden. Het doel is met een zeker gevoel op de mountainbike of racefiets te stappen. “De sportieve fiets is populair. Veel mensen kopen vol enthousiasme een mountainbike of racefiets. Maar ze komen er al gauw achter dat remmen, schakelen en in balans blijven op zo’n fiets wel wat anders is dan fietsen op een gewone fiets.” Daarom is het zinvol naar deskundige trainers te luisteren. Ook fietsers met de nodige ervaring kunnen beginners van tips voorzien. De reeks trainingen in Hengelo begint in het weekeinde van 17 en 18 september. Er zijn vier trainingen van elk drie uur. “Daarin ga je de basistechniek op de fiets verbeteren.” Bij RTC Hengelo zijn ze enthousiast over de opzet van Start2Bike. “Na Start2Bike heb je je conditie verbeterd, nieuwe fietsvrienden gemaakt en meer vertrouwen en techniek om zelf lekker te gaan fietsen.” De trainingen zijn overigens niet alleen voor beginners. Ook belangstellenden die al iets langer fietsen, kunnen zich aanmelden. De trainingstijden zijn 9 tot 12 uur. De startdatum is 17 of 18 september. Het vertrekpunt is Slangenbeek2Wielers aan de Topweg 44. De deelname bedraagt 37,50 euro. De inschrijving is geopend.

www.start2bike.nl

De trainers van Start2Bike hebben een speciale opleiding gevolgd. Ze brengen volgens de organisatie alle kneepjes van het wielrennen of mountainbiken bij. Denk aan: goed schakelen en remmen, klimmen, afdalen en bochten nemen. Het is een initiatief van wielersportbond NTFU. De trainingen zijn bij de NTFU aangesloten clubs en fietsenwinkels op vier zaterdagen of zondagen in heel Nederland.

!
Afbeelding
Ophaalronde snoeihout 29 sep, 13:35
Afbeelding
Golfclub de Koepel houdt Overijssels kampioenschap 29 sep, 12:14
Afbeelding
Programma Kulturhus 29 sep, 12:11
Afbeelding
Voorleesfeest in de bibliotheek 29 sep, 11:25
Afbeelding
Bloemenverkoop Floralia gaat door 29 sep, 11:24
Afbeelding
Vele handen maken licht werk bij trots FC Twente 29 sep, 07:48
Afbeelding
Nieuwe vaccinatieronde tegen corona 28 sep, 16:04
Afbeelding
Provincie en gemeenten halen protestvlaggen weg 28 sep, 13:22