"Met deskundige trainers en gelijkgestemde fietsers werk je aan de basistechniek", aldus Flip Nagelmaker.
"Met deskundige trainers en gelijkgestemde fietsers werk je aan de basistechniek", aldus Flip Nagelmaker.

Met meer zelfvertrouwen gaan fietsen

Algemeen

Met een zeker gevoel op de mountainbike of racefiets stappen voor een probleemloze fietstocht. Dat is het doel van de cursus Start2Bike, die over een maand in Hengelo begint. “Met deskundige trainers en gelijkgestemde fietsers werk je aan de basistechniek”, laat Flip Nagelmaker namens toerclub RTC Hengelo weten. Start2Bike is een initiatief van de bond NTFU in samenwerking met clubs en fietsenwinkels.  

HENGELO - Voor beginnende fietsers is het zinvol eerst de nodige kennis op te doen. Daarom wordt jaarlijks Start2Bike georganiseerd. “Dat gebeurt jaarlijks twee keer. De eerste keer in het jaar is in maart en de tweede keer na de zomervakantie in september. Meestal zijn er vijftien tot twintig deelnemers”, zegt Nagelmaker. Voor RTC Hengelo is er geen reden van de organisatie af te zien. De vereniging verwacht voor de komende reeks lessen ook weer genoeg belangstellenden. Het doel is met een zeker gevoel op de mountainbike of racefiets te stappen. “De sportieve fiets is populair. Veel mensen kopen vol enthousiasme een mountainbike of racefiets. Maar ze komen er al gauw achter dat remmen, schakelen en in balans blijven op zo’n fiets wel wat anders is dan fietsen op een gewone fiets.” Daarom is het zinvol naar deskundige trainers te luisteren. Ook fietsers met de nodige ervaring kunnen beginners van tips voorzien. De reeks trainingen in Hengelo begint in het weekeinde van 17 en 18 september. Er zijn vier trainingen van elk drie uur. “Daarin ga je de basistechniek op de fiets verbeteren.” Bij RTC Hengelo zijn ze enthousiast over de opzet van Start2Bike. “Na Start2Bike heb je je conditie verbeterd, nieuwe fietsvrienden gemaakt en meer vertrouwen en techniek om zelf lekker te gaan fietsen.” De trainingen zijn overigens niet alleen voor beginners. Ook belangstellenden die al iets langer fietsen, kunnen zich aanmelden. De trainingstijden zijn 9 tot 12 uur. De startdatum is 17 of 18 september. Het vertrekpunt is Slangenbeek2Wielers aan de Topweg 44. De deelname bedraagt 37,50 euro. De inschrijving is geopend.

www.start2bike.nl

De trainers van Start2Bike hebben een speciale opleiding gevolgd. Ze brengen volgens de organisatie alle kneepjes van het wielrennen of mountainbiken bij. Denk aan: goed schakelen en remmen, klimmen, afdalen en bochten nemen. Het is een initiatief van wielersportbond NTFU. De trainingen zijn bij de NTFU aangesloten clubs en fietsenwinkels op vier zaterdagen of zondagen in heel Nederland.

Afbeelding
Olav Mol en Jack Plooij en hun helden uit de Formule 1 29 sep., 19:29
Afbeelding
Uw kleding geeft toekomst in Oeganda 28 sep., 17:52
Afbeelding
Dementietafel Beleven in Muziek 28 sep., 16:31
Afbeelding
Het leukste hondenfeest bij de Hondenhoeve 28 sep., 13:53
Afbeelding
Nivon Hengelo heeft een uitgebreid cursusaanbod 28 sep., 10:50
Afbeelding
Column: Besturen 28 sep., 08:26
Afbeelding
Werken op Kind-jeugdlocatie de Molenwiek van Aveleijn 27 sep., 20:06
Afbeelding
'Wil je niet missen: Pasar Malam Asia in Enschede!' 27 sep., 17:23