Zowel op als om het water gaat het een gezellige dag worden tijdens de Oude Deuren Cup.
Zowel op als om het water gaat het een gezellige dag worden tijdens de Oude Deuren Cup.

Derde editie van Oude Deuren Cup

Algemeen

Windsurfvereniging De Rutbeek Surfivors houdt op zondag 28 augustus weer de Oude Deuren Cup. Een gezellige wedstrijddag waarbij het toch vooral draait om de gezelligheid op en om het water. Met windsurfen, lekker eten en vertier voor de hele familie.

ENSCHEDE - In 2019 werd de Oude Deuren Cup voor het eerst gehouden. De ludiek klinkende naam refereert aan windsurfplanken die meer dan 30 jaar oud zijn. De eerste editie trok toen al ruim 130 deelnemers en 1.500 bezoekers in totaal. In 2021 werd de tweede editie gehouden, die kleiner van opzet was als gevolg van de geldende coronamaatregelen. 

De Rutbeek Surfivors pakken dit jaar daarom ook weer groots uit. Er is deze editie ook iets speciaals: de winnaar van de Oude Deuren Cup 2022 mag zich namelijk ook officieel ‘Wereldkampioen Old School Windsurfen’ noemen. Het kampioenschap vind plaats onder auspiciën van de Windsurf Foundation, aldus de organisatie. Er zijn ook de nodige prachtige prijzen te winnen, ter beschikking gesteld door de partners en sponsoren van het evenement. Onder meer van het watersportmerk Mistral.

Het programma is zowel op als om het water goed gevuld. Uiteraard is men wel afhankelijk van de wind- en weersomstandigheden. Om 10.00 uur start de dag met de clinics, ontvangst van deelnemers en de skippersmeeting, waarna rond 12.30 uur de eerste manche van start gaat. Na een hopelijk geslaagde wedstrijddag is er rond 18.00 uur de prijsuitreiking met afsluitende barbecue.

Ook voor de toeschouwers zijn er op de Oude Deuren Cup veel leuke dingen te doen. Zo zijn er clinics en demonstraties met stand-up paddling boards van Mistral. Verder kunnen kinderen gratis deelnemen aan clinics in een kleine Optimist zeilboot, met medewerking van het Nederlands Watersportverbond. Voor hen is er verder ook paintball, slacklinen, pijl en boog schieten én de langste tubingbaan van Nederland! AWA-Outdoor verzorgd dit jaar voor het eerst gratis mountainbike clinics en battle games of the fittest. Om hieraan deel te nemen schrijf je je in via de website. Verder is het terras bij het Paviljoen geopend, er is een buitenbar en cocktailbar zodat de inwendige mens niets tekort komt.

Er zijn diverse kaarten te bestellen voor deelname aan de wedstrijden, barbecue of de diverse clinics. Zo kost een combi-ticket voor deelname aan de wedstrijd plus barbecue 30 euro. Wie deel wil nemen mét huur van een oude deur betaalt 55 euro. Alleen mee eten met de barbecue? Kaarten kosten 15 euro voor volwassenen, 10 euro voor kinderen. Deelname aan de clinics is gratis maar een ticket reserveren is wél noodzakelijk! Kijk voor kaarten en meer informatie op: www.oudedeurencup.nl 

Anke Jonathans en Bertil Meyer met de poster van Borne op z'n Best.
Borne op z'n Best laat Borne bruisen 20 uur geleden
Bent u de leuke oma die zij zoeken?
Bijzondere oproep: Lieve en actieve oma gezocht! 22 uur geleden
Tijdens Open Podium Overijssel 2023 ging de band Kiespijn er met de hoofdprijs vandoor. Aan wie dragen zij op 20 april de wisselbeker over?
Wie volgt de band Kiespijn op en wint Open Podium Overijssel '24? 23 uur geleden
Afbeelding
Derde duofiets voor Fietsmaatjes Borne 16 apr, 15:36
Nestor Jurrie Haak bewaakte de rust binnen het kampioensteam “Klos2”.
De Klos 2 Kampioen viert kampioenschap biljarten 16 apr, 14:11
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 16 apr, 13:25
Afbeelding
Samen Kerken: Iedere dag kiezen voor vrede, een opgave 16 apr, 13:14
Corine Hofstra.
Column Corine Hofstra: vrijwilligers zijn onmisbaar! 16 apr, 12:16