Afbeelding
Foto: Shutterstock.com

Oekraïners organiseren hun jaarlijkse Onafhankelijkheidsdag

Algemeen

BORNE - Oekraïense vluchtelingen die in de gemeente Borne wonen, nodigen iedereen uit om hun Onafhankelijkheidsdag op woensdag 24 augustus samen met hen te vieren.

De Onafhankelijkheidsdag van Oekraïne is al 31 jaar de belangrijkste feestdag voor het hele Oekraïense volk. Dit jaar is deze dag nog belangrijker voor Oekraïense mannen en vrouwen over de hele wereld. Oekraïne kiest opnieuw voor vrijheid en verdedigt zijn democratische koers. Vanuit de lokale Oekraïense gemeenschap kwam de vraag of zij hun Onafhankelijkheidsdag in het Kulturhus konden vieren. En dat kon, het Kulturhus faciliteert dit evenement en ondersteunt waar mogelijk. 

Het programma is geheel in handen van bewoners van de Zwanenhof en MM Azelo, zij hebben de handen hiervoor ineen geslagen. Oekraïense vluchtelingen die in de gemeente Borne wonen, nodigen iedereen uit om deze Onafhankelijkheidsdag samen met hen te vieren. Zij willen aan ons het Oekraïne laten zien waar ze zo van houden. Wat zou het toch fantastisch zijn als alle inwoners van Borne samen vrijheid en democratie vieren op 24 augustus. En leren over elkaars cultuur. Kijk voor meer informatie op de website van Kulturhus Borne.

Afbeelding
Gitaarcafé in Borne 39 minuten geleden
Afbeelding
Column Corine Hofstra: nog op zoek naar het ideale cadeau? 44 minuten geleden
Afbeelding
AutoMaatje Borne Chauffeurs Café 46 minuten geleden
Afbeelding
Column Irene Pigge: veel zure smoeltjes op het station deze week 1 uur geleden
Afbeelding
Samen Kerken: Paters met idealen 1 uur geleden
Afbeelding
An Exclusive Acoustic Night: 10cc, The Hollies en The Sweet originals 2 uur geleden
Afbeelding
Juridisch Spreekuur 30 nov., 12:42
Afbeelding
Bijzondere korpsavond brandweer 29 nov., 09:38