De Luisterlijn voorziet in een belangrijke behoefte aan laagdrempelig contact voor veel mensen.
De Luisterlijn voorziet in een belangrijke behoefte aan laagdrempelig contact voor veel mensen. Foto: ELIZABETH WATTIMENA

Vrijwilligers gezocht voor de Luisterlijn in Borne

Algemeen

Er wordt steeds vaker gebeld naar de Luisterlijn. Dag en nacht bieden vrijwilligers een luisterend oor aan mensen met pijn, verdriet en zorgen. Via telefoon, chat en e-mail. Begin oktober start in Borne een training om nieuwe vrijwilligers op te leiden. De Luisterlijn is dan ook op zoek naar mensen die hieraan willen meedoen.

BORNE - Het aantal gesprekken dat vrijwilligers bij de Luisterlijn voeren blijft onverminderd hoog. In 2021 werden er maar liefst 354.352 oproepen beantwoord. Volgens de organisatie, die het hele jaar door, 24 uur per dag bereikbaar is, komt dit voornamelijk door zwaardere en langere gesprekken. 

Zo wordt er vooral contact opgenomen bij verdriet, eenzaamheid of zorgen. “Als vrijwilliger bij de Luisterlijn moet je vooral goed kunnen luisteren, zonder te oordelen”, legt vrijwilliger Anne uit. “De onderwerpen van de gesprekken en redenen dat mensen contact opnemen zijn uiteenlopend. Soms belt iemand om gewoon even een praatje te maken. Maar andere mensen willen je spreken, omdat ze echt iets emotioneels kwijt willen. Het geeft mij ontzettend veel voldoening om er voor een ander te kunnen zijn.” Interesse in dit uitdagende werk? Kijk op: www.deluisterlijn.nl/vrijwilligerswerk en meld je aan.

De wethouder mocht een deel van de oude muur naar beneden halen.
Sloop het Wooldrik gestart 9 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 11 uur geleden
Schouwburg Hengelo verandert op 1 mei in een post-apocalyptisch paradijs anno 2200 voor de voorstelling ATMEN. Foto: Anja Beutler
Spectaculaire klimaatcrisis-voorstelling van Nicole Beutler 11 uur geleden
Afbeelding
Samen Kerken: Ga uit o mens zoek uw vreugd 12 uur geleden
Irene Pigge.
Column Irene Pigge: halve woorden 13 uur geleden
Corine Hofstra.
Column Corine Hofstra: Borne was weer op z'n best! 14 uur geleden
Afbeelding
Ruime overwinning NEO 14 uur geleden
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 17 uur geleden