Afbeelding

Column Irene Pigge: Slag om Borne

Algemeen

Slag om BorneIrene Pigge is samen met haar man eigenaar van het koffiezaakje op het station van Borne. Een druk punt, waar veel ontmoetingen plaatsvinden en waar reuring is. In Hart van Borne vertelt zij wat haar bezighoudt.

Al wekenlang gonsde het in Borne. Wat zeg ik, al maandenlang. We kregen voor de zomer al een visitekaartje in de bus met de afbeelding van Kareltje, de man waar het allemaal om draait in het dorpsevenement Slag om Borne. Met daarop een deel van een zin én een telefoonnummer. Belde je dat nummer, dan kreeg je een oproep te horen om mee te doen met dit grootse evenement. En groots werd het. Overal vage hints en duidelijke aanwijzingen om bijvoorbeeld vrijtellingen te kunnen vinden die je tijdens de Slag kon inzetten. 

Hoe krijg je tientallen Bornenaren op een dinsdagavond op de fiets? Nou, zo dus. Maandenlang let ik al op logo’s, op foto’s op Borne Boeit en in deze krant, heb ik allerlei dingen gefotografeerd die mogelijk van pas kunnen komen tijdens de wedstrijd. Een paar weken geleden vroeg iemand aan mijn toonbank of er op het station misschien een toilet was. Dat is er, en ze was de vijfde op rij die het vroeg. Ik vond dat al wat vreemd, zo’n run op onze wc, maar ja, einde van de dag, het was warm geweest en misschien is er dan wat meer gedronken. Kan he? Maar toen er een paar vrouwen kwamen vragen of hier misschien iemand een groen schijfje had afgegeven, gingen bij mij lichtjes branden en alarmbellen af. Als een malle heb ik het bericht op Slag om Borne bekeken. Dat ging over toiletten en een mogelijke verwijzing naar de NS. Loos alarm: niks aan de hand.

De opmaat naar de gekte van afgelopen zaterdag. En gekte was het. Geweldig om met 1.500 Bornenaren in touw te zijn, zoveel plezier in het beantwoorden van raadsels en het uitvoeren van te gekke opdrachten en het is nog voor een goed doel ook. Ik kan niet anders dan juichen voor de mensen die dit voor elkaar hebben gebokst. Chapeau!

Afbeelding
Nationale BoekStartdag 15 uur geleden
Afbeelding
Voorkom fraude met dure kaartjes 15 uur geleden
Afbeelding
Make-up workshop 31 mei, 12:28
Afbeelding
Fluitend op pad met een nieuwe e-bike 31 mei, 11:14
Afbeelding
Bluebedrijf: vertrouwen én kwaliteit staan altijd centraal 30 mei, 14:24
Afbeelding
Wensen van Elsa en Niek vervuld 30 mei, 14:23
Afbeelding
Imkers staan klaar om bezoekers alles over bijen en honing te leren 30 mei, 13:17
Afbeelding
Ontmoet mantelzorgers en deel eigen ervaringen 30 mei, 12:16