Afbeelding

Weer herstel van de droogte?

Algemeen

TWENTE - De afgelopen dagen heeft het geregeld weer even flink geregend in de regio. Een zeer welkome regenval, aangezien we grote gevolgen ervaren van de droogte.

De regenval van de afgelopen week heeft in ieder geval een gunstig effect gehad op de droogte bij ondiepe planten en grasland. Om ook echt de grondwaterstand weer op peil te krijgen is nog wel een relatief nat najaar en winter nodig, zo benadrukt het Waterschap Vechtstromen in de recente update over de droogte. Kijken we specifiek naar Twente dan zat het neerslagtekort in de regio op ruim 334 millimeter afgelopen week. Hiermee blijft dit één van de droogste jaren tot nu toe.

Ondanks de regen blijven diverse maatregelen en adviezen nog even van kracht. Zo houdt men de onttrekkingsverboden voor water uit vijvers in stedelijke gebieden nog in stand. Verder roept ook de Provincie Overijssel op om bewust om te blijven gaan met kostbaar drinkwater. In de zomer gaven mensen al goed gehoor aan de oproep om te besparen - ruim 93 procent van huishoudens deed dit volgens de Provincie - maar ook in andere tijden van het jaar is bewustzijn belangrijk. Iedere liter water die we minder gebruiken blijft over voor de droge periodes.

Afbeelding
Nationale BoekStartdag 14 uur geleden
Afbeelding
Voorkom fraude met dure kaartjes 14 uur geleden
Afbeelding
Make-up workshop 31 mei, 12:28
Afbeelding
Fluitend op pad met een nieuwe e-bike 31 mei, 11:14
Afbeelding
Bluebedrijf: vertrouwen én kwaliteit staan altijd centraal 30 mei, 14:24
Afbeelding
Wensen van Elsa en Niek vervuld 30 mei, 14:23
Afbeelding
Imkers staan klaar om bezoekers alles over bijen en honing te leren 30 mei, 13:17
Afbeelding
Ontmoet mantelzorgers en deel eigen ervaringen 30 mei, 12:16