Afbeelding

Terugblik op sport in Borne

Algemeen

Winst voor “underdog” Gerard Santen.

Een levendige onderlinge op de vrijdagavond met als toetje een bondswedstrijd op de zaterdag. De “sterke” dammers zijn lang niet altijd zo ongenaakbaar zoals wellicht menigeen denkt. Leo Springer liep in een damcombinatie tegen Gerard Santen. Enigszins verrast incasseerde Gerard de volle winst. En dan Nico Rosink. Als torenhoge favoriet begon hij aan zijn partij tegen Arie Hanegraaf. Maar Arie kreeg zomaar de kans om toe te slaan met een verpletterende damcombi, maar dat werd niet gezien en Nico won zijn partij toch nog overtuigend. Een door de wol geverfde Gerrit Bosch kwam in een verloren stand terecht tegen underdog Loes Grooters maar dat werd niet gezien en Gerrit won alsnog. Ook Peter van Esch begon als favoriet aan zijn partij tegen Willem Buschers, hij kreeg de kans op winst maar zag het niet en na heel wat gepeins bereikte Willem een verdiende puntendeling. Kampioen Yuen Wong won wel van Hans van der Zon maar ook dat ging niet van een leien dakje. 

Op de zaterdag naar het hoge Noorden om te spelen tegen de reserves van Frysl?n. Michiel Hagreis liep in een venijnig zetje en kon opgeven. Frank Krijnen liep in een damcombi en verloor ook. Matthijs van Hofwegen won in het eindspel nadat zijn tegenstander de remise uit handen gaf. Anton Jurg had beet maar gaf zijn tegenstander nog even de kans om te ontsnappen, maar die zag dat niet en Anton won alsnog. De overige partijen werden remise en dat leidde tot een 8-8 gelijkspel.

Uitslagen onderlinge:

J.Bosch- J. Moorman 1-1

L.Springer- G.Santen 0-2

A.Hanegraaf- N.Rosink 0-2

G.Bosch- L.Grooters 2-0

M.Hagreis- T.Keijzer 1-1

Y.Wong- H. van der Zon 2-0

W.Buschers- P.van Esch 1-1

Joris pakt belangrijke punten in Assen

Voor Joris nadert het einde van het seizoen in de IDC Dutch Superbike klasse. Afgelopen zaterdag, 10 september stond alweer de negende race van het seizoen op het programma welke verreden werd op het TT Circuit van Assen.

Joris zit de laatste races goed in zijn ritme. Dat bleek ook weer in de kwalificaties waarin hij een rondetijd reed die goed was voor een 4e startplek. Joris zat in de eindfase van de tweede kwalificatie nog in een snelle ronde, maar moest hierbij in de laatste sector twee rijders inhalen waardoor een verbetering van tijd er niet meer in zat. Daar baalde hij flink van want met een kleine verbetering had een derde startplek en dus eerste startrij erin gezeten. Jammer, maar de 4e startplek was een prima uitgangspositie voor de race.

Joris had in de race een redelijke start, hij verloor wel twee plekken maar zat er goed bij en kwam de eerste ronde als 6e door. Al snel kwam hij naar de 5e plaats, maar het opklimmen naar de 4e plaats ging moeizamer. Joris gaf na de tijd aan dat hij al vroeg in de race weinig grip aan de achterkant voelde waardoor hij niet echt een vuist kon maken. Na enkele ronden wist Joris dan toch de vierde plaats over te nemen, maar de nummer 3 had op dat moment al een te grote voorsprong opgebouwd om dit in de laatste ronden nog goed te maken. Joris kwam als 4e over de finish. Daarmee wist hij de nodige punten bij te schrijven en zelfs te stijgen naar de 3e plaats in het klassement.

Joris: “Uiteraard is een 4e plaats weer een mooi resultaat maar helemaal tevreden ben ik niet. Ik had de nodige gripproblemen in de race waardoor ik dit keer niet de snelheid had om mee te doen voor het podium. Dit is iets wat we moeten zien te verbeteren voor de volgende race. Ik ben wel blij dat we ondanks een mindere dag toch als 4e konden finishen. Met dit resultaat zijn we zelfs gestegen naar de 3e plaats in het klassement!”

De resterende races worden ook verreden op het TT Circuit van Assen. Zaterdag 24 september is het tijd voor de volgende race en 2 weken later worden op zaterdag 8 oktober de finaleraces verreden.

Passievol NEO pakt verrassende bekerwinst

In een collectief zeer sterk en gedisciplineerd gespeelde wedstrijd heeft NEO nagenoeg zeker de volgende bekerronde bereikt. In Oldenzaal werd met 1-0 gewonnen van het sterke Quick’20. De winst was uiteindelijk best geflatteerd, want de ploeg van Rene Nijhuis was voortdurend de bovenliggende partij, kreeg meerdere mooie schietkansen, niet veel uit echt uitgespeelde aanvallen, maar trof een geconcentreerde NEO-defensie en een in blakende vorm stekende Thijs Terhalle aan. Waar de goalie vorige wellicht wat ongelukkig was, frustreerde hij vanmiddag Quick’20 meermaals en als ultieme beloning leverde hem dat een “clean sheet” op.

Na een paar kleine kansen voor Quick´20 dook NEO na een minuut of tien voor een eerst voor de vijandelijke goal op. Een voorzet van de sterk spelende Mauro Lohuis leverde bijna een eigen goal op. Ondanks dat Quick´20 de bovenliggende partij was was NEO in de eerste helft regelmatig in staat zich onder de druk uit te spelen en dat leverde halverwege de eerste helft de 0-1 op. De goed spelende Jasper Scholten schoot na wat draaiwerk onhoudbaar raak vanaf een meter of 16. In de vijf minuten daarna was even “alle hens aan dek” voor de NEO-goal. 

Met meerdere wissels startte de thuisclub aan de tweede helft en die begon zoals de eerste eindigde, veel balbezit voor Quick’20, maar de eerste grote kans ontstond echter aan andere kant. Quick probeerde met veel lopende mensen de NEO-defensie te splijten, maar bleef bij de doelpogingen stuiten op NEO-verdedigers dan wel doelman Thijs Terhalle. 

NEO kon in die fase nauwelijks meer fatsoenlijke aanvallen opzetten en leed te vaak te simpel balverlies, waardoor de Oldenzalers steeds weer dreigend konden worden. 

Hun nauwkeurigheid bleek deze middag echter ook niet optimaal en NEO ging steeds meer geloven in een stuntje. Na nog wat kleine kansen, een vrije trap op een gevaarlijke plek en een paar relatief gemakkelijke ballen voor Thijs Terhalle was de overwinning na ruim 90 minuten een feit. Natuurlijk had NEO het nodige geluk aan haar zijde deze middag, maar een enorme wil om te winnen en voor elkaar te werken hield de ploeg mede op de been.

Quick’20 heeft een erg goede ploeg en zal hoge ogen gaan gooien in de eerste klasse, maar NEO kan zich laven aan een voortreffelijke teamprestatie die perspectief biedt voor de seizoensopener tegen Roden, komende zondag.

Afbeelding
Nationale BoekStartdag 14 uur geleden
Afbeelding
Voorkom fraude met dure kaartjes 14 uur geleden
Afbeelding
Make-up workshop 31 mei, 12:28
Afbeelding
Fluitend op pad met een nieuwe e-bike 31 mei, 11:14
Afbeelding
Bluebedrijf: vertrouwen én kwaliteit staan altijd centraal 30 mei, 14:24
Afbeelding
Wensen van Elsa en Niek vervuld 30 mei, 14:23
Afbeelding
Imkers staan klaar om bezoekers alles over bijen en honing te leren 30 mei, 13:17
Afbeelding
Ontmoet mantelzorgers en deel eigen ervaringen 30 mei, 12:16