Afbeelding

In de ban van gezellige Slag om Borne

Algemeen

Een puzzel oplossen, kaarten bekijken, een tas met inhoud ophalen: zaterdagavond waren velen in de ban van de Slag om Borne. Bijna 120 teams hadden zich ingeschreven, hetgeen inhoudt dat zo’n 1.700 tot 1.800 mensen bij de grote quiz betrokken waren. 

BORNE - Om 18.00 uur werd het startsein gegeven. Op dat tijdstip waren alle teamcaptains uitgenodigd in het Kulturhus om de wedstrijdtas op te halen, maar niet voordat er een irritant schuifpuzzeltje was opgelost. Dat gaf al de nodige stress, want de teams hadden slechts tot 23uur de tijd om alle vragen en opdrachten uit te voeren. En dat waren er heel wat. Hersens werden gekraakt, records gebroken, alles werd uit de kast gehaald om zoveel mogelijk antwoorden te kunnen registreren. Sommige teams hadden zich voor deze gelegenheid speciaal uitgedost met ludieke hoofddeksels, kleurrijke kleding, ballonnen en andere attributen. ‘’Steeds wanneer je door het centrum fietste kwam je verklede figuren tegen.’’, verklaart Monique Pol. Zij deed met een team vanuit Oud Borne mee aan de wedstrijd. ‘’We hadden het prima georganiseerd door de opdrachten te verdelen en iemand de taak te geven de antwoorden op de laptop in te typen. Maar op een gegeven ogenblik werd het toch hectisch want ondertussen kwamen er ook nieuwe opdrachten binnen via de app, die ook weer moesten worden uitgevoerd. Bovendien waren er zaken bij die binnen een bepaalde tijd uitgevoerd moesten worden.’’ 

Ook Ann Kollen deed mee. Net als Monique voor het eerst. ‘’Onze dochter Roos is het zwembad ingedoken om het eendje met ons teamnummer te zoeken!’’ De fiets bleef de hele avond startklaar staan. 

Lastige opdrachten
Maar er waren ook lastige opdrachten, zoals het raden van boekfragmenten. ‘’Er werd een stukje voorgelezen en aan de hand daarvan moesten we raden uit welk boek dit fragment stamde.’’ Ook de hypotheekvraag vroeg de nodige kennis. Aan de hand van een loonstrookje moest er een bod uitgebracht worden op een huis in de vitrine van een makelaar. ‘’Dat waren echte hersenbrekers, maar ondertussen hadden we toch nog tijd voor een hapje en een drankje.’’ Op de vraag of ze een volgende keer weer mee zouden doen, zeggen beide volmondig: Ja. Nu is het wachten op de uitslag, maar de gezelligheid staat ook hier weer voorop!

Afbeelding
AutoMaatje Borne Chauffeurs Café 2 minuten geleden
Afbeelding
Column Irene Pigge: veel zure smoeltjes op het station deze week 51 minuten geleden
Afbeelding
Samen Kerken: Paters met idealen 51 minuten geleden
Afbeelding
An Exclusive Acoustic Night: 10cc, The Hollies en The Sweet originals 2 uur geleden
Afbeelding
Juridisch Spreekuur 30 nov., 12:42
Afbeelding
Bijzondere korpsavond brandweer 29 nov., 09:38
Afbeelding
Borns Blauw dichtwedstrijd 28 nov., 15:40
Afbeelding
Column Irene Pigge: Sintstress met de surprises en cadeautjes 28 nov., 14:38