Corine Hofstra
Corine Hofstra

Column Corine Hofstra: terug naar het normale leven

Algemeen

Terug naar het normale leven. Zo voelt het even, na al die weken hectiek. Halverwege juli begon het voor mij al, de aanloop richting de Melbuul’ndagen en afgelopen zaterdag sloot ik de marathon af met de uitreiking van Slag om Borne. 

BORNE - Meer dan 250 mensen kwamen naar het Kulturhus toe om nog even na te praten over antwoorden en gekke opdrachten, bijzondere team tactieken en om even het nieuwe Bornse biertje te proeven: ‘Zwaar ’t Bokje’ van Karelsk! Al met al een geslaagde avond en we hebben 3 Bornse goede doelen & initiatieven blij mogen maken met een groot bedrag!

Scouting Martina heeft 2.500 euro binnengeharkt dankzij het team ‘We’re born ready’ die slecht met één punt meer de ‘Brinks’ versloegen. Laatstgenoemde haalden daarmee 1.500 euro binnen voor ‘Beleef Kerstmis in Oud Borne’! Op de derde plaats is CDA Borne geëindigd en daarom mag Stichting Kinderlach Twente 1.000 euro in ontvangst nemen. 

Uiteindelijk heeft het precies waar opgeleverd waar ik, en mijn medeorganisatoren, op hadden gehoopt. Een avond vol plezier, lachen, creativiteit, samenwerking, competitie, fanatisme, verbroedering én pure Borne trots. En dat zagen we ook na afgelopen donderdag. Ruben en ik waren immers richting Amsterdam voor de uitreiking van de Kern Creativity Awards! Uiteindelijk hebben we de award niet binnen gesleept, maar we werden ontvangen als superhelden en gingen met een tas vol complimenten naar huis. De reacties op onze eigen Facebook & Instagram waren overweldigend: Slag om Borne is sowieso een winnaar en iedereen is onwijs trots op Borne! Als kersje op de taart werd deze week ook nog eens duidelijk dat Borne de beste woongemeente van Overijssel is volgens VU Amsterdam. In de kranten, op internet en zelfs een ode aan Borne op NPO 2 radio. Maar ja, dit wisten wij natuurlijk allang!

Corine Hofstra
Visit Borne

Column Corine Hofstra

Afbeelding
Living Statues voor Sri Lanka 15 uur geleden
Afbeelding
Vrijwilligers gezocht voor Mooi Weer Festival 16 uur geleden
Afbeelding
Prachtige donatie voor jeugdwerk damclub 18 apr, 14:21
Leerlingen van de groepen 7 en 8 van DE Optimist luisteren geboeid toe naar de les van adjudant en veteraan Frank Waanders.
Veteranen in de Bornse klassen 18 apr, 12:20
Anke Jonathans en Bertil Meyer met de poster van Borne op z'n Best.
Borne op z'n Best laat Borne bruisen 17 apr, 13:19
Bent u de leuke oma die zij zoeken?
Bijzondere oproep: Lieve en actieve oma gezocht! 17 apr, 12:15
Tijdens Open Podium Overijssel 2023 ging de band Kiespijn er met de hoofdprijs vandoor. Aan wie dragen zij op 20 april de wisselbeker over?
Wie volgt de band Kiespijn op en wint Open Podium Overijssel '24? 17 apr, 10:17
Afbeelding
Derde duofiets voor Fietsmaatjes Borne 16 apr, 15:36