Afbeelding
Foto: Eddie Morskate

Dubbelconcert van Borns Kleinkoor

Algemeen

Het Borns Kleinkoor viert ‘Tactig jaar jong’ met een bijzonder dubbelconcert op zaterdag 8 oktober onder leiding van Bram van der Beek.

BORNE - ‘s Middags om 16.00 uur zingt het koor een aantal klassieke parels waarin het gaat over liefde, vrede, schoonheid, heil, dankbaarheid.

Dit keer binnen de sfeervolle entourage en ruim klinkende akoestiek van de Stephanuskerk. Jos Beunders op de piano en Johan Wilmer op de cello begeleiden de mannenzang en wisselen die af in klankrijk samenspel. Daarnaast zullen de jonge leerling-sopraan Tinka van den Hazel en het jeugdige blokfluitduo Emma en Charlotte Harbers samen met Karin Slijkhuis dit klassieke concertdeel tot een prachtig divers geheel verrijken.

Licht-populair concertdeel
‘s Avonds om 20.00 uur waagt het koor eerst een kleine terugblik in de eigen zanggeschiedenis. Dan vervolgt het concert met een keur van welbekende populaire liederen uit het lichtere repertoire van film-, opera- en musicalmuziek.

Onder het motto ‘Voor altijd jong’ verbindt het Borns Kleinkoor zich graag met jongeren, ook in het avondprogramma. In afwisseling met de koorzang zullen daarom ook vijf talentvolle leerlingen van Bram van der Beek zich in solozang van prachtige musicalliederen laten horen. Bij eerdere concerten hebben velen daar zeer van genoten.

Tussenprogramma
Het Jubileumconcert is naast een dubbel- tevens een wandelconcert. Tot het zangfestijn behoort na het meer klassieke deel in de Stephanuskerk ook de wandeling van dwars door Borne naar het dichtbij gelegen Kulturhus De Bijenkorf. En vervolgens het gezamenlijk genot van een feestelijk buffet met een drankje en vrolijk gestemde pianoklanken in de royale caféruimte van het Kulturhus. Momenten voor onderlinge ontmoeting en gesprek, samen met de koorleden en de musici. Om daarna gevoed en gelaafd het concert weer vrolijk op te pakken en te genieten van zinnenstrelend zangmoois.

Voor wie van zang houdt is dit een prachtige kans voor een halve middag én avond rijk geschakeerd zanggenot. De prijs is niet hoog: € 45,--.voor het middag- en het avondconcert samen, inclusief het buffet. Passe-partout kaarten verkrijgbaar bij het Kulturhus (balie of website) of Herman Dankaart dankaart1@home.nl.. Wie voor een deel verhinderd is of daarvoor geheel geen interesse heeft is een aparte toegangskaart verkrijgbaar bij het Kulturhus en via Herman Dankaart: voor middag of avond € 15,- en met buffet € 35,--.

Bestellen via een van de koorleden is ook mogelijk.

!
Afbeelding
Lions zamelen weer waardepunten in voor de Voedselbank 1 dec, 11:29
Afbeelding
Jongerenkoor ConBrio presenteert Kerstconcert 30 nov, 14:26
Afbeelding
Aangepaste trap voor 3-jarige Lotte 30 nov, 14:15
Afbeelding
Met je buurt bomen planten 30 nov, 13:24
Afbeelding
Collectanten gezocht voor Hersenstichting 30 nov, 13:22
Afbeelding
Samen Kerken: Leer ons de liefde voor de vrede 30 nov, 13:18
Afbeelding
Roland Kaiser komt zingen in Gronau 30 nov, 11:13
Afbeelding
NIVON-presentatie en volkskerstzang in Hengelo 30 nov, 11:12