Afbeelding
Foto: Shutterstock

Provincie en gemeenten halen protestvlaggen weg

Algemeen

De Provincie Overijssel en gemeenten zijn deze maandag begonnen met het weghalen van de omgekeerde protestvlaggen langs de de wegen. Ze hebben er lang genoeg gehangen én vormen steeds meer een hinder voor het verkeer, zo beargumenteert de Provincie als wegbeheerder.

TWENTE - De omgekeerde protestvlaggen waren een bekend fenomeen in de afgelopen protestzomer. Het weghalen van de vlaggen, die zo’n beetje aan elk object in de openbare ruimte geknoopt werden, lag gevoelig. Immers, er was over het algemeen redelijk wat steun voor de protestacties. Gemeenten gingen dus liever de keuze uit de weg en lieten ze daarom hangen. Er kwamen zelfs bedreigingen aan te pas wanneer ze wel weggehaald werden.

De Provincie Overijssel ging ook coulant om met de vlaggen die verschenen aan lantaarnpalen, verkeersborden en viaducten. Met het naderende herfstweer is de kans echter groter dat vlaggen losraken bij regen en wind. De wegbeheerder wil voorkomen dat er hierdoor hinderlijke of gevaarlijke situaties ontstaan. De vlaggen worden daarom vanaf komende week weggehaald. Volgens de Provincie zijn de vlaggen begin oktober allemaal weggehaald langs de wegen.

Afbeelding
Vrijwilligers gezocht voor Mooi Weer Festival 33 minuten geleden
Afbeelding
Prachtige donatie voor jeugdwerk damclub 22 uur geleden
Leerlingen van de groepen 7 en 8 van DE Optimist luisteren geboeid toe naar de les van adjudant en veteraan Frank Waanders.
Veteranen in de Bornse klassen gisteren
Anke Jonathans en Bertil Meyer met de poster van Borne op z'n Best.
Borne op z'n Best laat Borne bruisen 17 apr, 13:19
Bent u de leuke oma die zij zoeken?
Bijzondere oproep: Lieve en actieve oma gezocht! 17 apr, 12:15
Tijdens Open Podium Overijssel 2023 ging de band Kiespijn er met de hoofdprijs vandoor. Aan wie dragen zij op 20 april de wisselbeker over?
Wie volgt de band Kiespijn op en wint Open Podium Overijssel '24? 17 apr, 10:17
Afbeelding
Derde duofiets voor Fietsmaatjes Borne 16 apr, 15:36
Nestor Jurrie Haak bewaakte de rust binnen het kampioensteam “Klos2”.
De Klos 2 Kampioen viert kampioenschap biljarten 16 apr, 14:11