Afbeelding
Foto: Shutterstock

Provincie en gemeenten halen protestvlaggen weg

Algemeen

De Provincie Overijssel en gemeenten zijn deze maandag begonnen met het weghalen van de omgekeerde protestvlaggen langs de de wegen. Ze hebben er lang genoeg gehangen én vormen steeds meer een hinder voor het verkeer, zo beargumenteert de Provincie als wegbeheerder.

TWENTE - De omgekeerde protestvlaggen waren een bekend fenomeen in de afgelopen protestzomer. Het weghalen van de vlaggen, die zo’n beetje aan elk object in de openbare ruimte geknoopt werden, lag gevoelig. Immers, er was over het algemeen redelijk wat steun voor de protestacties. Gemeenten gingen dus liever de keuze uit de weg en lieten ze daarom hangen. Er kwamen zelfs bedreigingen aan te pas wanneer ze wel weggehaald werden.

De Provincie Overijssel ging ook coulant om met de vlaggen die verschenen aan lantaarnpalen, verkeersborden en viaducten. Met het naderende herfstweer is de kans echter groter dat vlaggen losraken bij regen en wind. De wegbeheerder wil voorkomen dat er hierdoor hinderlijke of gevaarlijke situaties ontstaan. De vlaggen worden daarom vanaf komende week weggehaald. Volgens de Provincie zijn de vlaggen begin oktober allemaal weggehaald langs de wegen.

!
Afbeelding
Lions zamelen weer waardepunten in voor de Voedselbank 1 dec, 11:29
Afbeelding
Jongerenkoor ConBrio presenteert Kerstconcert 30 nov, 14:26
Afbeelding
Aangepaste trap voor 3-jarige Lotte 30 nov, 14:15
Afbeelding
Met je buurt bomen planten 30 nov, 13:24
Afbeelding
Collectanten gezocht voor Hersenstichting 30 nov, 13:22
Afbeelding
Samen Kerken: Leer ons de liefde voor de vrede 30 nov, 13:18
Afbeelding
Roland Kaiser komt zingen in Gronau 30 nov, 11:13
Afbeelding
NIVON-presentatie en volkskerstzang in Hengelo 30 nov, 11:12