De vrije trap van Max Brunninkhuis die de overwinning voor Neo betekende
De vrije trap van Max Brunninkhuis die de overwinning voor Neo betekende

Terugblik op Bornse sport

Algemeen

Verdienstelijke remise voor Dexter Oude Egberink

Een topper met een hoge amusement-waarde .En dat was de partij tussen de nummers 1 en 2 Yuen Wong en Nico Rosink. Het leek remise te worden maar met weinig bedenktijd en een gecompliceerde stand met wederzijds een dam op het bord trok Yuen uiteindelijk toch aan het langste eind. Een verdienstelijke en verdiende remise tegen Loes Grooters , zo kreeg Dexter Oude Egberink loon naar werken. Tonnie Keijzer miste eerst nog de combinatieve winst tegen Willem Buschers, maar een paar zetten alter sloeg hij alsnog combinatief toe. Henk de Lange forceerde schijfwinst tegen Hans van der Zon maar hij liet de partij nog remise lopen. Peter van Esch speelde aan de rand, hij werd langzaam maar zeker weggedrukt door het sterke centrumspel van Michiel Hagreis. Gerrit Bosch combineerde zich naar de winst tegen Arie Hanegraaf. 

Het eerste team speelde op de zaterdag een thuiswedstrijd tegen De Vechtstreek Gramsbergen. Een middagje om het beste beentje voor te zetten. Maar nee, Borne werd beentje gelicht door de Gramsbergers. Er werd geen enkele partij gewonnen. Gerrit Bosch liep in een combinatie maar kon op het laatst nog remise forceren maar die laatste strohalm werd niet gegrepen. Gertjan Kolsté liep in een wel heel verraderlijke forcing en kwam er niet meer aan te pas. 

J.Bosch-L.Springer 1-1

P. van Esch- M.Hagreis 0-2

G.Bosch-A.Hanegraaf 2-0

N.Rosink-Y.Wong 0-2

T.Keijzer- W.Buschers 2-0

H. de Lange- H. van der Zon 1-1

L.Grooters- Oude Egberink 1-1

Tweede zege NEO

NEO heeft de tweede zege in de eerste klasse binnen.  In Dalfsen was NEO voor de pauze veruit de betere ploeg, maar verzuimde te scoren. Na de rust was het duel veel meer in evenwicht, miste de thuisclub een paar enorme kansen en moest uiteindelijk lijdzaam toezien dat de ingevallen aanvoerder Max Brunninkhuis het goudhaantje bleek te zijn met twee treffers. 

In de tweede helft was het zelfs Dalfsen dat de 1-0 op het scorebord liet verschijnen. Het bleek de opmaat voor een spectaculaire slotfase.Drie minuten later viel de 1-1. En alweer drie minuten later viel er alweer een treffer aan de andere kant te noteren: 2-1.

NEO rechtte de rug en vijf minuten later was de stand alweer in evenwicht. NEO kreeg een vrije trap op een meter of 20 en de aanvoerder scoorde via de onderkant van de lat de winnende binnen.

Maar ook Dalfsen gaf zich niet zomaar gewonnen. De thuisclub scoorde nog bijna twee keer, via Vince van den Anker en Luc van der Vegt, maar in beide gevallen scheerde de bal rakelings langs de goede kant van de paal. Aan de andere kant schoot de ingevallen Ernst Bom nog op de paal, nadat Twan Weghorst de bal panklaar had gelegd.

Op basis van de tweede helft zou een gelijkspel wellicht verdiend geweest zijn, maar de hele wedstrijd bekijkend was NEO uiteindelijk wel de terechte winnaar, hoewel de balans ook zomaar de andere kant had kunnen doorslaan.

Zes uit twee, wat een start! Komende zondag komt vv Emmen op bezoek, dat weliswaar nog slechts op 0 punten staat, maar beide keren maar uiterst nipt verloor en op basis daarvan een niet te onderschatten tegenstander is.

!
Afbeelding
Lions zamelen weer waardepunten in voor de Voedselbank 1 dec, 11:29
Afbeelding
Jongerenkoor ConBrio presenteert Kerstconcert 30 nov, 14:26
Afbeelding
Aangepaste trap voor 3-jarige Lotte 30 nov, 14:15
Afbeelding
Met je buurt bomen planten 30 nov, 13:24
Afbeelding
Collectanten gezocht voor Hersenstichting 30 nov, 13:22
Afbeelding
Samen Kerken: Leer ons de liefde voor de vrede 30 nov, 13:18
Afbeelding
Roland Kaiser komt zingen in Gronau 30 nov, 11:13
Afbeelding
NIVON-presentatie en volkskerstzang in Hengelo 30 nov, 11:12