Corine Hofstra.
Corine Hofstra.

Column Corine Hofstra: de keerzijde van goede promotie

Column

Druk, druk, druk. Afgelopen zaterdag was het tijdens de kraampjesmarkt gezellig druk! Zo druk zelfs dat mijn zusje, wonend in het centrum van Borne met een parkeerontheffing, nergens haar auto kwijt kon.

‘Of we even konden stoppen met promoten van ons dorp, want ik rijd al 15 minuten lang rondjes om ergens mijn auto kwijt te kunnen’. De trotse: ‘Yes mensen weten Borne goed te vinden!’, verandert al snel in een ‘O jee, dat eeuwige parkeerprobleem’. Want ja: het parkeren is gratis, maar dat betekent wel dat er veelvuldig gebruik van wordt gemaakt. 

Ik zou absoluut de allerlaatste zijn die voor betaald parkeren zou opteren, want dat vind ik een doodsteek voor je bruisende centrum. Maar hoe lossen we dit dan wel op? Panden er afgooien en volplompen met grote parkeerplaatsen is ook alles behalve aantrekkelijk. Verstening is nog altijd een miljoen keer lelijker dan een gezellig centrum met mooi groen en een parkachtige omgeving. Laat staan dat het effecten heeft op stadshitte en wateroverlast. Misschien iets ondergronds? Misschien Bornenaren meer aanmoedigen op de fiets te gaan? Of misschien wel dromen dat er over 10 jaar een hypermoderne elektrische monorail is, die je eenvoudig van het station, de Bornsche Maten, Stroom Esch, Zenderen & Hertme zo in het centrum van Borne afzet. Ik zie dat wel zitten! Als je maar weet dat wij weten dat je zo af en toe even een paar rondjes moet rijden om parkeerplek te vinden. En dat je dan vervolgens ook weet dat wij weten dat jij weet dat het de moeite waard is ;-).

Corine Hofstra
Visit Borne

Ook op de hoogte blijven van alle leuke activiteiten in en om Borne de komende tijd? Bekijk dan ook eens de website: www.visitborne.nl 

Afbeelding
Strijd om QuizTijd wisselbokaal! 13 uur geleden
Afbeelding
Terugblik op sport in Borne 14 uur geleden
Afbeelding
Rode Kruis en humanitair oorlogsrecht 15 uur geleden
Els is een goede match met Toos. Ze geeft precies de ondersteuning die nodig is.
'Ik krijg zin om iets aan te pakken!' 15 uur geleden
Corine Hofstra.
Column Corine Hofstra: aaltjes en schimmels 15 uur geleden
De toppers van deze week 'Poor Things' en 'Dune (Part One)' zijn lang genoeg voor een grote popcorn.
In de bioscoop 15 uur geleden
'Jysk op Woonboulevard Almelo voegt een vleugje warmte aan je eetkamer'
Jysk voegt een vleugje warmte toe 15 uur geleden
Afbeelding
Column Irene Pigge: Jarig! 16 uur geleden