Irene Pigge.
Irene Pigge.

Column Irene Pigge: moet ‘t even rustig aan doen deze week...

Column

Irene Pigge is samen met haar man eigenaar van het koffiewinkeltje op het station van Borne. Een druk punt, waar veel ontmoetingen plaatsvinden en reuring is. In Hart van Borne vertelt zij wat zij er zoal meemaakt.

Vandaag een stukje in de categorie klein persoonlijk leed. Zoals u misschien heeft gelezen, kunt u mij zomaar in het wild treffen in het weekend in de trein, na een werkweek opgehokt te hebben gezeten in het loketgebouw. Op zoek naar meer spanning in mijn leven. Zo ook afgelopen weekeinde, na een middagje winkelen. Ik besloot een sprintje te trekken om de trein te halen.

Op zich moet ik dat kunnen; ben een jonge meid van nog (nét) geen 50, maar ik had buiten mijn hartkwaal gerekend. Ik vloog als een hinde tussen de dichtgaande deuren, plofte op een stoel met naar later bleek een hartslag van 200. In 2019 ben ik soort van bionisch gemaakt doordat er een pacemaker met ICD is geïmplanteerd. 

De ICD klapt wanneer mijn hart gekke ritmestoornissen laat zien. Zoals afgelopen zaterdag. Terwijl ik opgelucht de trein onder me in beweging voelde komen, gaf mijn ICD een venijnig pijnlijke shock die niet alleen mij liet schrikken, maar ook mijn medepassagiers. 800 volt onderga je namelijk niet met een “oeps’, maar met een rauwe kreet van pijn en schrik. Het was nodig om mijn hart weer in een normaal gezond ritme te krijgen. Maar man, wat deed dat zeer. Ik heb een zeer grondig modelletje, die hetzelfde geintje nog twee keer flikte en van mijn een schreeuwende dorpsgek maakte, verbijsterd aangestaard door medereizigers.

Gelukkig bekommerden twee meiden zich meteen om me (waarvoor mijn dank nog!) en werd ik keurig afgeleverd op het station van Borne. Ik wou meer spanning? Nou, dat is alvast gelukt. Ik ben gecheckt op het ziekenhuis, het gaat inmiddels goed met me. Ik trek er lering uit en beloof dat ik niet meer ga sprinten om de trein te halen. Dan maar een half uurtje later thuis.

Irene Pigge
De Koffiekaravaan

Afbeelding
Strijd om QuizTijd wisselbokaal! 11 uur geleden
Afbeelding
Terugblik op sport in Borne 12 uur geleden
Afbeelding
Rode Kruis en humanitair oorlogsrecht 13 uur geleden
Els is een goede match met Toos. Ze geeft precies de ondersteuning die nodig is.
'Ik krijg zin om iets aan te pakken!' 13 uur geleden
Corine Hofstra.
Column Corine Hofstra: aaltjes en schimmels 13 uur geleden
De toppers van deze week 'Poor Things' en 'Dune (Part One)' zijn lang genoeg voor een grote popcorn.
In de bioscoop 13 uur geleden
'Jysk op Woonboulevard Almelo voegt een vleugje warmte aan je eetkamer'
Jysk voegt een vleugje warmte toe 13 uur geleden
Afbeelding
Column Irene Pigge: Jarig! 14 uur geleden