Corine Hofstra.
Corine Hofstra.

Column Corine Hofstra: verlangen naar een fatsoenlijke lente

Column

Ik zou graag een hartig woordje willen spreken met het weer. Deels omdat ik erg verlang naar een fatsoenlijke lente. Zo’n één met zon, blauwe luchten en met-zonder-jas-naar-buiten momenten. Ook omdat ik denk dat ik niet de enige ben die hier aan toe is. 

Na maandenlang zo’n grijze show met veel regen, zie je nu bij elke zonnestraal de opgeluchte ademhaling. Van iedereen. Afgelopen weekend waren we dan ook helemaal klaar voor om dit gevoel in Borne door te zetten! Eerst tijdens de Palmpasenoptocht, waarbij de kleurrijke stoet met vrolijke kinderen met de mooiste palmpasentakken als een slinger door Borne wandelen. Compleet met harmonie (en niet met een ‘fanfare’ zoals ik leerde op deze maandagochtend, daar zit een groot verschil tussen waar ik me niet bewust van was. Sorry Paul!). 

Vervolgens vond het Lifestyle Event plaats, waarbij vrolijke modellen van jong tot oud de nieuwste mode wisten te showen op een mooi aangeklede blauwe loper. Twee verschillende evenementen, maar wel allebei de welbekende start van het lenteseizoen. Maar Meneer Weer – of Mevrouw Weer – had weer een mager gevoel voor timing. En zo werd deze zondag grijs en druilerig. De deelnemers waren gelukkig wél kleurrijk en lieten zich niet door het gure weer tegenhouden. Toch ben ik zondagavond het gesprek aangegaan met Weer en de wens uitgesproken dat we de komende 38 evenementendagen in Borne, Hertme & Zenderen we zon hebben, blauwe lucht en met-zonder-jas-naar-buiten momenten. Nu typ ik m’n column op deze vroege maandagochtend en zie precies het weer wat we gisteren besproken hebben. Alleen nu is er geen evenement. Écht een mager gevoel voor timing, daar moeten we nog even aan werken Weer.

Corine Hofstra
Visit Borne

Ook op de hoogte blijven van alle leuke evenementen in Borne? Er is van alles te beleven de komende tijd! Kijk voor het overzicht op: www.visitborne.nl 

De 'drie gezichten' van het Sociaal Hus: Natalja, Sharon en Tom.
Kansen voor organisaties en inwoners 1 uur geleden
De wethouder mocht een deel van de oude muur naar beneden halen.
Sloop het Wooldrik gestart 20 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 22 uur geleden
Schouwburg Hengelo verandert op 1 mei in een post-apocalyptisch paradijs anno 2200 voor de voorstelling ATMEN. Foto: Anja Beutler
Spectaculaire klimaatcrisis-voorstelling van Nicole Beutler 22 uur geleden
Afbeelding
Samen Kerken: Ga uit o mens zoek uw vreugd 23 uur geleden
Irene Pigge.
Column Irene Pigge: halve woorden 23 uur geleden
Corine Hofstra.
Column Corine Hofstra: Borne was weer op z'n best! gisteren
Afbeelding
Ruime overwinning NEO gisteren