Irene Pigge.
Irene Pigge.

Column Irene Pigge: het briefje voor de treinreis

Column

Irene Pigge is samen met haar man eigenaar van het winkeltje op het station van Borne. Een druk punt, waar veel ontmoetingen plaatsvinden en waar reuring is. In Hart van Borne vertelt zij wat zij er zoal meemaakt.

Mensen denken vaak dat ik gelieerd ben aan de NS. Elke dag moet ik wel vragen beantwoorden over treinkaartjes of hulp bieden bij het kopen ervan. Ik weet wel veel, maar niet alles.

Twee jochies, 13 en 11 kwamen binnen en vertelden me dat ze naar een of andere TikTokker wilden en ze vroegen me of ik wist of ze met de trein mochten. Sja, van mij wel, maar of dat ook gold voor hun ouders? Een snelle blik op internet leerde me dat kinderen inderdaad alleen mogen reizen, mits ze toestemming hebben van hun ouders of verzorgers. Ik adviseerde ze dit wel te vragen en hoopte dat ze dit ook echt zouden doen. Ze bedankten me en vervolgden hun weg naar de kaartautomaat.

Even later kwam een van de ventjes binnen om te vragen naar pen en papier. Ik kreeg argwaan en vroeg of ze toevallig van plan waren een briefje in naam van hun moeder te schrijven, zoals ik dat vroeger deed om onder de gymles uit te komen, maar hij verzekerde me van niet. Met gekruiste vingers keek ik de jongens na, blij dat ze niet meteen het perron op stuiterden. Het is dan wel niet mijn verantwoordelijkheid, toch voelde het niet helemaal lekker. Nou ja, ik heb geen Amber Alert voorbij zien komen en ook Borne Boeit repte er niet over dus ik gok dat het wel goed is gekomen.

Irene Pigge
De Koffiekaravaan

De 'drie gezichten' van het Sociaal Hus: Natalja, Sharon en Tom.
Kansen voor organisaties en inwoners 16 minuten geleden
De wethouder mocht een deel van de oude muur naar beneden halen.
Sloop het Wooldrik gestart 19 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 21 uur geleden
Schouwburg Hengelo verandert op 1 mei in een post-apocalyptisch paradijs anno 2200 voor de voorstelling ATMEN. Foto: Anja Beutler
Spectaculaire klimaatcrisis-voorstelling van Nicole Beutler 21 uur geleden
Afbeelding
Samen Kerken: Ga uit o mens zoek uw vreugd 22 uur geleden
Irene Pigge.
Column Irene Pigge: halve woorden 22 uur geleden
Corine Hofstra.
Column Corine Hofstra: Borne was weer op z'n best! 23 uur geleden
Afbeelding
Ruime overwinning NEO 23 uur geleden