Corine Hofstra.
Corine Hofstra.

Column Corine Hofstra: nagenieten van de paasdagen

Column

De laatste restjes van ons paasvuur smeulen nog na. Het blijft een mooi stukje folklore. Precies waarom ik zo gek op Borne ben! We zijn zo rijk aan erfgoed, cultuur en tradities dat je soms even vergeet dat dat best bijzonder is.

Zo werkte ik afgelopen jaren ook wel voor Wierden, Tubbergen, Enter, Twenterand en Haaksbergen, maar daar is het toch anders. Minder monumenten, minder tradities. Wel Twents, maar toch een andere cultuur. Of voelt het anders, dat kan natuurlijk ook. Borne is natuurlijk wel mijn passie en heeft daardoor altijd een streepje voor! Afgelopen week was daarom ook weer een hoogtepunt in m’n Borne Trotsheid. We hebben namelijk de aftermovie van Slag om Borne 2023 gelanceerd én de inschrijvingen zijn weer geopend voor editie 2024! 

Je kan er veel over zeggen en er heel veel van vinden, maar die 2 minuut en 42 seconden zorgen ervoor dat mijn adrenaline niveau sky-high gaat. Zo gaaf dat we dit in Borne, met Borne en door Borne kunnen organiseren! En dat er zo intens veel mensen aan mee doen. Vorig jaar waren het er meer dan 2.000. En eerlijk gezegd begrijp ik wel dat de rest van Twente bijna jaloers naar Borne kijkt. En dat we heel vaak worden gevraagd ons concept te delen. Maar ons standaard antwoord is dat we daar eigenlijk niet mee kunnen helpen. Het moet namelijk passen bij jouw dorp. En je hebt gewoon 5 creatieve idioten nodig om dit te bewerkstelligen. Goddank hoor ik daar bij, want had het voor geen goud willen missen de afgelopen jaren.

Sinds 2021 is het met stip één van de hoogtepunten van mijn jaar. Dit is pure Borne promotie en voor iemand zoals ik – waarbij Borne de grootste passie is – kan je hier alleen maar goed op gaan. Heel goed zelfs. Bekijk de video via de sociale media kanalen of de website van Slag om Borne, schrijf je in en voel dit jaar hoe het is om ook zo’n Trotse Bornenaar te zijn tijdens Slag om Borne 2024!

Corine Hofstra
Visit Borne

Kijk voor alle activiteiten in Borne voor de komende tijd ook eens op: www.visitborne.nl 

De 'drie gezichten' van het Sociaal Hus: Natalja, Sharon en Tom.
Kansen voor organisaties en inwoners 49 minuten geleden
De wethouder mocht een deel van de oude muur naar beneden halen.
Sloop het Wooldrik gestart 19 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 21 uur geleden
Schouwburg Hengelo verandert op 1 mei in een post-apocalyptisch paradijs anno 2200 voor de voorstelling ATMEN. Foto: Anja Beutler
Spectaculaire klimaatcrisis-voorstelling van Nicole Beutler 21 uur geleden
Afbeelding
Samen Kerken: Ga uit o mens zoek uw vreugd 22 uur geleden
Irene Pigge.
Column Irene Pigge: halve woorden 23 uur geleden
Corine Hofstra.
Column Corine Hofstra: Borne was weer op z'n best! gisteren
Afbeelding
Ruime overwinning NEO gisteren