Corine Hofstra.
Corine Hofstra. Foto:

Column Corine Hofstra: Borne was weer op z’n best!

Column

Wat was het schitterend gisteren tijdens Borne op z’n Best! Met een waterig zonnetje genoten duizenden mensen van een prachtig evenement. Een rondje langs de 53 living statues uit binnen- en buitenland in het mooie Oud-Borne, afgewisseld met optredens van verschillende bands & koren, dans- en theatervoorstellingen en een blaaskapellenfestival. 

Winkelen bij de Bornse winkeliers en natuurlijk op z’n tijd een koffietje of een goede borrel bij de verschillende tentjes en restaurants. Goede doelen, een pop-up bioscoop en een compleet circus jeugdplein bij het Kulturhus maakte het helemaal af! Van ver buiten Borne en soms zelfs uit het buitenland weten liefhebbers dat Borne op deze dag extra de moeite waard is om te bezoeken. Al die tijd dat ik rondloop door het centrum kan ik alleen maar denken: wat een geluk dat wij hier gewoon wonen en elke dag van Borne mogen genieten. Wel leuk om ons dorp een keer zo extra opgedirkt te zien. Alsof ze haar beste pak had aangetrokken. En met een brede glimlach iedereen met open armen heeft ontvangen. Hier ons mooie Borne, van ons… voor jou! 

Aankomend weekend neemt een andere organisatie vol met behulpzame vrijwilligers ons dorp onder handen en maakt het klaar voor de verjaardag van de koning. Op vrijdagavond zullen we met een vol oranje Dorsetplein, een podium met coverband Prezz en genoeg borrels er een waanzinnige kingsnight van maken! Om een paar uur later op Koningsdag in alle vroegte vanaf een uur of 6 alweer druk bezig te zijn met de beste koopjes scoren bij de rommelmarkt, een springkussenfestival, een sportplein, de feestelijke aubade en in de middag een Bornsch Onderonsje op het Dorsetplein met optredens van Justin Tonnema en Boer Bennie. Proost op de koning!

Corine Hofstra
Visit Borne
www.visitborne.nl 

Afbeelding
Vlaggen op 4 en 5 mei: hoe hoort het? 18 uur geleden
Stadtpark Rheine
Uitnodiging Europamanifestatie in het Stadtpark in Rheine 2 mei, 11:58
Het cabaretduo Veldhuis & Kemper is één van de vele artiesten die komend seizoen naar Hengelo komen. Foto: Carli Hermes
Wat staat er in theaterseizoen '24-'25 op de Hengelose planken? 1 mei, 13:19
Het herdenken is ieder jaar weer een bijzonder moment.
Programma activiteiten 4 en 5 mei in Borne, Hertme en Zenderen 1 mei, 11:08
Afbeelding
Het heeft de koning behaagd 30 apr, 14:00
Afbeelding
Overpeinzing: het spook van oorlog waart door Europa 30 apr, 13:56
Afbeelding
Kom rondstruinen op Woonboulevard Almelo 30 apr, 13:53
Afbeelding
Samen Kerken: Herdenken 30 apr, 13:20