Corine Hofstra.
Corine Hofstra.

Column Corine Hofstra: samen investeren in Bruto Borns Geluk

Column

Op de valreep schoven vorige week 3 mannen van het Oranje Comité Borne aan om – tijdens hun opbouwwerkzaamheden van het horecaplein – onder het genot van een biertje even te kletsen in de nieuwste aflevering van Bruto Borns Geluk. Zo deelden zij hun geluksmoment in Borne, maar ze gaven ook een inkijkje over de organisatie van Kingsnight & Koningsdag. 

Het is altijd leuk om te luisteren naar mensen die zo bevlogen zijn en iets moois voor hun dorp willen organiseren. Wat dat betreft hebben we geluk dat we in een dorp wonen en noaberschap nog altijd hier door ons DNA stroomt. Veel Bornenaren consumeren niet alleen, maar investeren ook. Of het nu gaat om een kantinedienstje bij de voetbalvereniging, mensen die zich aanmelden als fietsmaatje of Bornenaren die zorg dragen over bijvoorbeeld de Mariakapel. Veel initiatieven, evenementen, winkel(s), recepties, cultuur en groen zouden zonder de inzet van de vrijwilligers niet kunnen bestaan in de vorm zoals het nu is. Alleen niet iedereen wordt hier geboren of is hier helemaal bekend mee. 

Aan alle mensen die vanuit andere gemeentes hier zijn komen wonen: welkom in het mooie Borne! Hoe gaat het eigenlijk? Voel je je al een beetje thuis? Heb je ons dorp al ontdekt? En beweeg je nog altijd anoniem door het dorp, of ben je er klaar voor om te investeren? Als we het dorp zo mooi & vitaal willen blijven houden, vergt dat van iedereen een stukje investering. Van jong & oud. Van nieuwe én lang zittende Bornenaren. Vanuit elke wijk en elke straat. Er zijn overal mensen nodig. Sluit aan waar je talenten liggen of kies juist eens voor een groep waar je jezelf verder kan ontwikkelen. Het is niet alleen maar leuk en staat goed op je CV, maar als je deelt in noaberschap en samen iets gaafs weet te realiseren, dan voel je zingeving. En dat is toevallig heel goed voor ons Bruto Borns Geluk! Luister naar de meest recente aflevering op visitborne.nl.

Corine Hofstra
Visit Borne
www.visitborne.nl 

Afbeelding
Expositie Bornse Kunstenaars 16 mei, 11:44
De belangstelling uit de buurt was groot bij de opening van de nieuwe speeltuin
De Dreef heeft een nieuwe speeltuin 16 mei, 11:33
Afbeelding
Plezier maken staat voorop bij leuke sportinstuif voor kinderen 15 mei, 14:27
Afbeelding
Nieuwe en veiligere containerwagen 15 mei, 14:21
Bram Suijker (midden) speelt Billy Pelgrim. Sophie Höppener en Jasper Stoop spelen in deze herneming de andere rollen. Foto: Sanne Peper
Theater Rotterdam speelt bejubelde Slachthuis vijf 15 mei, 13:20
Wethouder David Vermorken krijgt uitleg over de werking van de grote tanks waarin het water verwarmd wordt
Gasloze kleedkamers bij NEO 14 mei, 14:40
Afbeelding
Samen Kerken: Pinksteren 2024 14 mei, 13:38
Meyra verwelkomt u graag tijdens de open dagen op 24 en 25 mei.
Open dagen bij Meyra in Hengelo 14 mei, 13:29