Irene Pigge.
Irene Pigge.

Column Irene Pigge: een handige vriendin zit met de blaren...

Column

Irene Pigge is samen met haar man eigenaar van het winkeltje op het station van Borne. Een druk punt, waar veel ontmoetingen plaatsvinden en waar reuring is. In Hart van Borne vertelt zij wat zij er zoal meemaakt.

Het was al dagen een doorn in het oog: een scheefhangend regaaltje in onze keuken waar we de bestellingen aanschuiven. Heel veel werk zou het niet zijn. Denk ik dan, want ik geneer mij enigszins om het te zeggen, maar ik ben een enorme ui waar het op klussen aankomt. Of noem het oostindisch geëmancipeerd; in beginsel vind ik dat vrouwen en mannen hetzelfde moeten kunnen, maar ondertussen vind ik gaatjes in dingen boren een vooral een klus voor mijn man. Ik denk in tiewraps en dubbelzijdig plakband. Dus dat sloeg ik dan ook in. 

Omdat ik voorzag dat het eerste plakstripje voor scheefhang zou zorgen, wilde ik deze verwijderen. Nog voor ik mijn keurig gemanicuurde nagel onder het stripje had gestoken, nam mijn vriendin het over. Ze zit niet graag stil en is honderd maal handiger dan ik.

Ik denk dat ze spijt heeft. Het stripje bleek niet handig te verwijderen, ook niet van haar vingers.  Daar dacht ik wat op gevonden te hebben. We hadden een partij schoonmaakmiddelen gekregen van een klant. Misschien dat we er wat mee konden. Ik zag een ovenreiniger en vermoedde een sterk ontvettende reiniging. Kwistig schonk ze wat over haar handen. Nou, grondig was het wel, meer ontvellend, want mijn vriendin wist niet hoe gauw ze haar vingers onder de kraan moest krijgen. Ik zag een verontrustend ogend pictogram met een stervende vis in zo’n venijnig rood kadertje. Oei. Ik denk dat ze voortaan wel twee keer nadenkt.

Hoe luidt het gezegde ook weer?  Wie haar vriendin uit de brand helpt, zit met de blaren?

Irene Pigge
De Koffiekaravaan

Afbeelding
Eindconcert Optimist 23 mei, 12:58
Afbeelding
Maakdag festival in de Bibliotheek 23 mei, 12:57
Afbeelding
IJsclub Zenderen koopt grond ijsbaan 22 mei, 12:56
Afbeelding
Zo..maar zomer in Borne 22 mei, 10:55
Afbeelding
Ondermij-ningsmarkt voor inwoners en ondernemers 21 mei, 14:54
Bjorn oude Ophuis van Carpetright Almelo.
Carpetright levert kwaliteit kunstgras 21 mei, 14:42
Het team van Idverde hoopt 25 mei veel belangstellenden te begroeten op de open dag. Eigen foto.
Open dag bij groenbedrijf Idverde 21 mei, 13:41
Afbeelding
Samen Kerken: Geen spijt van vriendschap 21 mei, 12:50