Bofkont Corine Hofstra.
Bofkont Corine Hofstra.

Column Corine Hofstra: het geluk lacht me toe deze weken!

Column

Mijn moeder zei van de week ‘je hebt het geluk aan je kont hangen’, en ze heeft nog gelijk ook. Net voordat ik op vakantie ging won ik een dikke e-bike, terwijl ik net twee weken daarvoor had genoemd dat ik wel graag een keer een wat sportiever model wou. Gelukstreffer! Ik ging op reis met mijn zusje naar IJsland en het zou de hele week slecht weer worden. Niets was minder waar, want gelukkigerwijs was er maar één hagelbuitje en voor de rest hadden we stralend weer. ‘Bizar!’, zei de reisleidster, ‘zelfs in juni & juli is het nooit zo mooi!’.

En geluk bij een ongeluk: het biertje á 10 euro wat we bestelden bij de bar in de Blue Lagoon kregen we cadeau omdat ze met het publiek wilden vieren dat ze na lange tijd weer open konden in verband met de vulkaanuitbarstingen. We beleefden een geluksmoment op het Gletsjermeer toen we wèl konden uitvaren, hetgeen spannend is in mei in verband met de ijsbergen op het meer. Je raadt het al, we voelden ons heuse geluksvogels! 

Het enige wat nog ontbrak was het Noorderlicht, maar vrijdag bleek ineens een échte geluksdag want door een grote zonnestorm was boven Borne het prachtige lichtspektakel te zien. Wonderen & geluk kun je manifesteren. Voor mezelf is het goed gelukt,  dus nu kijken of we dit voor Borne ook kunnen laten werken! Hoe mooi zou het zijn als we ons Bruto Borns Geluk cijfer gezamenlijk kunnen laten stijgen. Alle ingrediënten zijn er. Leuke mensen, vruchtbare grond, meer dan genoeg groen & natuur, een bruisend winkelcentrum, noaberschap en fascinerende tradities. Daarover gesproken trouwens: aankomende zondag is het tijd voor de zingende & dansende Pinksterbruidjes! Gezien het grote aantal aanmeldingen belooft het weer een bijzonder schouwspel te worden waar de blijheid en vrolijkheid er weer van af zal spatten. Nu alleen nog vertrouwen op een gelukje qua weer. Meer over de Pinskterbruidjes lees je op www.visitborne.nl.

Corine Hofstra
Visit Borne

Afbeelding
Eindconcert Optimist 23 mei, 12:58
Afbeelding
Maakdag festival in de Bibliotheek 23 mei, 12:57
Afbeelding
IJsclub Zenderen koopt grond ijsbaan 22 mei, 12:56
Afbeelding
Zo..maar zomer in Borne 22 mei, 10:55
Afbeelding
Ondermij-ningsmarkt voor inwoners en ondernemers 21 mei, 14:54
Bjorn oude Ophuis van Carpetright Almelo.
Carpetright levert kwaliteit kunstgras 21 mei, 14:42
Het team van Idverde hoopt 25 mei veel belangstellenden te begroeten op de open dag. Eigen foto.
Open dag bij groenbedrijf Idverde 21 mei, 13:41
Afbeelding
Samen Kerken: Geen spijt van vriendschap 21 mei, 12:50