Onder leiding van Hanssi Kaiser herleeft het publiek de betoverende melodieën en cultuur van de Duitse jaren 70 en 80.
Onder leiding van Hanssi Kaiser herleeft het publiek de betoverende melodieën en cultuur van de Duitse jaren 70 en 80.

70er Schlagershow in Schouwburg Hengelo: Etwas ganz anderes!

Cultuur

Geen lange tafels, geen halve liters bier maar wel een Schlager spektakel! Op donderdag 15 februari komt Hanssi Kaiser & Band naar Schouwburg Hengelo voor een eerbetoon aan de gloriejaren van Duitse Schlagermuziek in de jaren 70 en 80.

HENGELO - We schrijven de 70er jaren Duitsland: de DDR, de Berlijnse muur, Mercedes Benz, Franz Beckenbauer, Willy Brandt, Tatort, Derrick en vooral... de ZDF Hitparade met Dieter Thomas Heck! Nederland genoot mee van de nummers van Udo Jürgens, Costa Cordalis, Jürgen Marcus, Cindy & Bert, Chris Roberts, Marianne Rosenberg, Heino, Dennie Christiaan en natuurlijk onze eigen Rudi Carell.

Onder leiding van Hanssi Kaiser herleeft het publiek de betoverende melodieën en cultuur van dat tijdperk. Hij brengt de geest van iconische Schlagerartiesten tot leven, waardoor zowel bekende hits zoals “Ich bin verliebt in die Liebe”, “Schön ist es auf die Welt zu sein” of “Michaela” even als verborgen juweeltjes zoals “Wunder gibt es immer wieder”, “Amarillo” en “Du bist viel zu schön” opnieuw worden beleefd.

De show creëert een intieme theatersfeer, waarbij het podium transformeert in een Schlager-spektakel, trouw aan de oorspronkelijke uitvoeringen. De visuele elementen, kostuums en arrangementen nemen het publiek mee terug naar die tijd van vreugdevolle melodieën en oprechte teksten.De show brengt niet alleen muziek, maar ook anekdotes en feiten uit die tijd, die de context van de liedjes belichten. Kortom, de Hanssi Kaiser Schlager Tribute Show biedt een betoverende kans om de magie van Duitse Schlagermuziek opnieuw te beleven.

Of je nu een fan bent of nieuwkomer, de show dompelt je onder in de tijdloze melodieën, culturele rijkdom en nostalgische charme van dit geliefde genre. Voor de één alsof de tijd heeft stil gestaan en voor de ander één van de leukste guilty pleasures ooit.

Kaarten á 27,50 euro zijn verkrijgbaar via 074 255 6789 of: www.schouwburghengelo.nl 

Afbeelding
Strijd om QuizTijd wisselbokaal! 12 uur geleden
Afbeelding
Terugblik op sport in Borne 14 uur geleden
Afbeelding
Rode Kruis en humanitair oorlogsrecht 15 uur geleden
Els is een goede match met Toos. Ze geeft precies de ondersteuning die nodig is.
'Ik krijg zin om iets aan te pakken!' 15 uur geleden
Corine Hofstra.
Column Corine Hofstra: aaltjes en schimmels 15 uur geleden
De toppers van deze week 'Poor Things' en 'Dune (Part One)' zijn lang genoeg voor een grote popcorn.
In de bioscoop 15 uur geleden
'Jysk op Woonboulevard Almelo voegt een vleugje warmte aan je eetkamer'
Jysk voegt een vleugje warmte toe 15 uur geleden
Afbeelding
Column Irene Pigge: Jarig! 16 uur geleden