Schommelen in de LED Swings.
Schommelen in de LED Swings. Foto:

LICHT Hengelo: LICHTkunstroute

Cultuur

Hengelo wordt van 8 tot en met 11 februari letterlijk en figuurlijk in de schijnwerpers gezet. LICHT Hengelo start donderdag 8 februari met de Urban Night Trail. Op 9 februari is de Twentse Lichtparade en op 10 en 11 februari de LICHTkunstroute 

HENGELO - De LICHTkunstroute is een 3,5 km lange wandelroute, die je langs lichtkunstobjecten in de binnenstad en Hart van Zuid voert. Neem een kijkje bij Broedplaats Oogst, het creatieve brein van Hart van Zuid. Loop binnen in Hal 43 van Stork waar je verschillende optredens van dansers en (lucht) acrobaten kan bekijken en stop ondertussen ook even bij de koeltorens en luister naar het verhaal van Hengelo.

Bij het ROC van Twente gaan muziek en licht hand in hand. Beide avonden staan hier Hengelose koren in het spotlicht. Op de gevel van Schouwburg Hengelo is een onderwaterwereld vol met vissen, koraal en diepzeeschatten te zien, maar het gevaar ligt op de loer… Even tot rust komen doe je in het park de Bataafse Kamp. Schommel in een van de LED swings, neem een kijkje bij het waterorgel en geniet ondertussen van een hapje of drankje. 

In het Prins Bernhardplantsoen zorgt een mega grote kubus ervoor dat je het plantsoen op een totaal andere manier beleeft dan dat je gewend bent. En ook de Brinktoren op het marktplein zag je nog niet eerder op deze manier. 

Hengelo in de spotlights
Onderweg geniet je niet alleen van lichtkunst, ook diverse speciaal aangelichte objecten en gebouwen vormen een onderdeel van de route. Denk aan het stadhuis, de Lambertusbasiliek, maar ook het kunstwerk achter de basiliek en de blikjesboom.

Al met al veel te zien tijdens de LICHTkunstroute op zaterdag 10 en zondag 11 februari tussen 18.30 en 22.00 uur. De flyer met plattegrond is af te halen bij Hengelo Promotie, Markt 8 of kijk op: www.lichthengelo.nl

Afbeelding
Strijd om QuizTijd wisselbokaal! 12 uur geleden
Afbeelding
Terugblik op sport in Borne 14 uur geleden
Afbeelding
Rode Kruis en humanitair oorlogsrecht 14 uur geleden
Els is een goede match met Toos. Ze geeft precies de ondersteuning die nodig is.
'Ik krijg zin om iets aan te pakken!' 14 uur geleden
Corine Hofstra.
Column Corine Hofstra: aaltjes en schimmels 14 uur geleden
De toppers van deze week 'Poor Things' en 'Dune (Part One)' zijn lang genoeg voor een grote popcorn.
In de bioscoop 14 uur geleden
'Jysk op Woonboulevard Almelo voegt een vleugje warmte aan je eetkamer'
Jysk voegt een vleugje warmte toe 15 uur geleden
Afbeelding
Column Irene Pigge: Jarig! 15 uur geleden