Weerman Dennis Wilt kreeg een daverend applaus voor zijn debuut optreden
Weerman Dennis Wilt kreeg een daverend applaus voor zijn debuut optreden

Spetterende muziekshow in de Stephanuskerkkerk

Cultuur

Dat Dennis Wilt de man van het weer is, mag alom bekend zijn, evenals zijn ervaringen bij het populaire tv-programma Expeditie Robinson waarbij hij als winnaar uit de bus kwam. Als presentator bij tal van activiteiten laat hij geen kans onbenut om zijn toehoorders hieraan te herinneren. Maar dat deze bekende Bornenaar ook kan zingen, dat is iets nieuws. Tijdens het evenement Top 2000 bracht hij, op verzoek van de organisatie, het gevoelige ‘’Door de wind, door de regen’’ ten gehore met begeleiding van Rudi Oude Vrielink en Paul Homan van Double6.

BORNE - Miss Montreal ontroerde met haar vertolking de collega’s van Beste zangers, maar tijdens het optreden van Dennis kon je in de volle Stephanuskerk een speld horen vallen. Een daverend applaus was zijn beloning voor dit debuut.

Het was alweer vijf jaar geleden dat de eerste succesvolle editie van de Top 2000 had plaats gevonden en bij de organisatie kriebelde het weer. ‘’We wilden het nog één keer proberen’’, vertelde Marieke Oude Middendorp namens het koor Inpajoko. En dat is gelukt!. Samen met de formatie Vstreet en singer/songwriter Sam Molenkamp bracht het koor een afwisselend en wervelend muziekprogramma, ondersteund door een flitsende lichtshow. De kerk was nagenoeg vol en het publiek genoot met volle teugen. Van de vele ‘’gouwe ouwe’’ die voorbij kwamen, A brick in the Wall van Pink Floyd, Rivers of Babylon van Boney M, To love somebody van The Beegees, een compilatie bekende nummers van Abba tot aan het gevoelige Let it be van The Beatles. Inpajoko waagde zich zelfs aan het zingen van Bohemian Rapsody, het topnummer van de Top 2000, dat al vele jaren de eerste plaats inneemt. Het publiek deinde mee op de muzikale klanken en regelmatig gingen de handen op elkaar. Her en der werd zelfs meegezongen, lichtjes van mobieltjes gingen omhoog, kortom het was genieten. 

Dompertje
Zelfs zr Josephine, een van de eerste dirigenten van het koor genoot zichtbaar. Een scala aan bekende nummers uit de top 2000 passeerde de revue, aan elkaar gepraat door muziekgoeroe Herman Lansink Rotgerink en Rob Munsterhuis.

Klein dompertje was wel het mislukken van de digitale muziekquiz. Herman Lansink Rotgerink had deze heel zorgvuldig in elkaar geknutseld en van te voren uitgetest. Helaas bleek op de avond de wifi van de kerk niet krachtig genoeg voor deze productie en moest dit onderdeel worden afgebroken. Dit kleine minpuntje viel echter in het niet bij het doorslaande succes van deze spetterende muziekshow.

Afbeelding
Afbeelding
Strijd om QuizTijd wisselbokaal! 12 uur geleden
Afbeelding
Terugblik op sport in Borne 14 uur geleden
Afbeelding
Rode Kruis en humanitair oorlogsrecht 14 uur geleden
Els is een goede match met Toos. Ze geeft precies de ondersteuning die nodig is.
'Ik krijg zin om iets aan te pakken!' 14 uur geleden
Corine Hofstra.
Column Corine Hofstra: aaltjes en schimmels 14 uur geleden
De toppers van deze week 'Poor Things' en 'Dune (Part One)' zijn lang genoeg voor een grote popcorn.
In de bioscoop 15 uur geleden
'Jysk op Woonboulevard Almelo voegt een vleugje warmte aan je eetkamer'
Jysk voegt een vleugje warmte toe 15 uur geleden
Afbeelding
Column Irene Pigge: Jarig! 15 uur geleden