Afbeelding

Filmhuis Borne

Cultuur

Er zijn weer diverse voorstellingen gepland door het Filmhuis, én nog een leuke muziekactiviteit die wellicht interessant is voor de filmliefhebbers. Kaarten voor het filmhuis zijn te koop via: www.kulturhusborne.nl

Poor Things

Op woensdag 3 april om 20.00 uur vertoont het Filmhuis Borne ‘Poor Things’. Bella Baxter is de geadopteerde dochter van een Frankenstein-achtige dokter Godwin Baxter, die door Bella kortweg God genoemd wordt. Bella is Gods meest geslaagde experiment. Ze lijkt aanvankelijk niet helemaal goed bij haar hoofd, totdat duidelijk wordt dat Bella’s brein ver achterloopt bij haar lichaam, en dat ze dat in sneltreinvaart aan het inhalen is. Alles in de wereld is nieuw voor Bella, die als een kind – schaamteloos en zonder oordeel – reageert op alle indrukken en ervaringen. Ook op het gebied van seks en mannen. 

Little Richard

Op dinsdag 9 april is om 20.00 uur ‘Little Richard: I am everything’ te zien. Dit is een documentaire over het leven van Richard Wayne Penniman, ofwel Little Richard. Menno Pot zegt in de Volkskrant: “Een mooie, conventionele documentaire over misschien wel de minst conventionele muzikant ooit”. Little Richard is in 1932 in Georgia geboren. Hij groeide op in een gesegregeerde wereld. De documentaire laat aan de hand van prachtige archiefbeelden zien hoe hij één van de grondleggers van de rock and roll werd met nummers als ‘Tutti Frutti’, ’Long Tall Sally’, ‘Lucille’ en ‘Good Golly Miss Molly’. 

De documentaire geeft een goed beeld van zijn complexe persoonlijkheid. Briljant, flamboyant en decadent maar ook fundamenteel religieus. Hij was taboedoorbrekend en wegbereider voor Afro-Amerikaanse en queer artiesten. Little Richard noemde zichzelf de architect van de rock and roll en was zijn hele leven op zoek naar erkenning.

Toen we van de Duitsers verloren

Op woensdag 10 april om 20.00 uur vertoont men ‘Toen we van de Duitsers verloren’. Zomer 1974, de dag na de verloren WK-finale tegen Duitsland. Het is stil op straat en de stad heeft een flinke kater. In een nieuwbouwwijk stuit de twaalfjarige dromer Jonas op zijn veel stoerdere klasgenoot Daan. Het is vakantie, de twee hebben niets beters te doen en besluiten daarom maar om samen op te trekken. Ze zijn allebei op zoek naar hun klasgenoot Karsten, ieder met een eigen reden. Ondertussen lijkt verder iedereen op zoek te zijn naar een andere klasgenoot van hen, de spoorloos verdwenen Cato. Haar vermissing hangt als een donkere wolk boven de jongens.

Night at the movies concert

Kom naar ‘Concert: Night at the Movies’ met Showorkest Hertme op vrijdag 12 april 2024! Geniet van iconische filmmuziek in Kulturhus Borne vanaf 20.30 uur. Maak er samen met het showorkest een betoverende avond van en geniet van de beroemde, bekroonde filmmuziek. Tickets zijn te koop bij aanvang van het concert. Kaarten kosten 7,50 euro. 

Vragen over dit interessante concert en kaartverkoop kunnen gemaild worden naar irisgrimberg@hotmail.com en patrickoe@gmail.com.

De 'drie gezichten' van het Sociaal Hus: Natalja, Sharon en Tom.
Kansen voor organisaties en inwoners 38 minuten geleden
De wethouder mocht een deel van de oude muur naar beneden halen.
Sloop het Wooldrik gestart 19 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 21 uur geleden
Schouwburg Hengelo verandert op 1 mei in een post-apocalyptisch paradijs anno 2200 voor de voorstelling ATMEN. Foto: Anja Beutler
Spectaculaire klimaatcrisis-voorstelling van Nicole Beutler 21 uur geleden
Afbeelding
Samen Kerken: Ga uit o mens zoek uw vreugd 22 uur geleden
Irene Pigge.
Column Irene Pigge: halve woorden 22 uur geleden
Corine Hofstra.
Column Corine Hofstra: Borne was weer op z'n best! 23 uur geleden
Afbeelding
Ruime overwinning NEO gisteren