Het mobiele ontdekkingslab Avatopia van Roos Groothuizen is ook aanwezig in Schouwburg Hengelo. Ontwerp een eigen avatar!
Het mobiele ontdekkingslab Avatopia van Roos Groothuizen is ook aanwezig in Schouwburg Hengelo. Ontwerp een eigen avatar!

Jeugd creëert eigen Maak Experience in het theater

Cultuur

Tetem is een plek waar jong en oud in de wereld stapt van beeldende kunst, technologie en digitalisering én waar je kan experimenten met nieuwe maaktechnieken. Maar Tetem komt ook naar de mensen toe! Op vrijdag 10 mei vindt er tussen 13.00 tot 17.00 uur in Schouwburg Hengelo een GRATIS Maakdag Festival plaats met verschillende inloopactiviteiten en workshops.

Na een 4-daags festival in Roombeek Enschede toert het Maker Festival Twente nu door heel Twente en maakt op 10 mei een tussenstop in Hengelo. De activiteiten zijn geschikt voor kinderen van 5/6 t/m 14 jaar, maar uiteraard leuk om met de familie of vrienden te doen. Volg - in verschillende labs - digitale, creatieve en uitdagende maakactiviteiten én ontdek nieuwe maakwerelden.

Speciaal aan deze editie is het Kennislab: om 14.00 uur wordt er een rondleiding gegeven achter de schermen van de schouwburg! Leer alles over theatertechniek: hoe werkt het licht en geluid en waar komen al die mooie decors vandaan, die tijdens een voorstelling plotseling op het podium verschijnen? Maar er zijn nog veel meer Labs!

Breng een bezoek aan het MaakLab en experimenteer met creatieve (maak)technieken zoals de nieuwste Make-It techniekkit of maak een kunstige robot. Leer in het FilmLab alles over films en duik in de wereld van AR en VR of bezoek het RobotLab waar je slimme robots kunnen programmeren.

Ga in het ‘Kijk- en DoeLab’ aan de slag met electro-mechanische fantasiedieren geïnspireerd door Animaltronics van kunstenaar Tristan Kruithof. Bezoek de kleurrijke expositie van neon objecten in het ExpoLab, gemaakt door jongeren tijdens het lokale maakplaatsenprogramma. Of ga naar het Kunstlab waar je onder begeleiding van kunstenaar Saskia Griepink in de workshop Wonderland een 3D kunstwerk kan maken.

Stap onder begeleiding van professionele techniekcoaches en makers in een wereld van maken, ontwerpen, programmeren, kunst en media! Deelname is gratis.

www.schouwburghengelo.nl 

Afbeelding
Eindconcert Optimist 23 mei, 12:58
Afbeelding
Maakdag festival in de Bibliotheek 23 mei, 12:57
Afbeelding
IJsclub Zenderen koopt grond ijsbaan 22 mei, 12:56
Afbeelding
Zo..maar zomer in Borne 22 mei, 10:55
Afbeelding
Ondermij-ningsmarkt voor inwoners en ondernemers 21 mei, 14:54
Bjorn oude Ophuis van Carpetright Almelo.
Carpetright levert kwaliteit kunstgras 21 mei, 14:42
Het team van Idverde hoopt 25 mei veel belangstellenden te begroeten op de open dag. Eigen foto.
Open dag bij groenbedrijf Idverde 21 mei, 13:41
Afbeelding
Samen Kerken: Geen spijt van vriendschap 21 mei, 12:50