Wethouder David Vermorken krijgt uitleg over de werking van de grote tanks waarin het water verwarmd wordt
Wethouder David Vermorken krijgt uitleg over de werking van de grote tanks waarin het water verwarmd wordt

Gasloze kleedkamers bij NEO

Duurzaamheid

BORNE - Precies op de dag dat NEO bestaat heeft Wethouder David Vermorken afgelopen zaterdag de openingshandeling bij het vanaf nu volledig gaslose kleedkamergebouw van NEO verricht door een groene ballon, de passende kleur van verduurzaming, door te prikken. Niet gevuld met confetti of door het oplaten van meerdere ballonnen, want dat past niet bij verduurzamen, aldus de voorzitter van NEO Edwin Zeevalking. NEO begon met het verwezenlijken van haar doelstelling door het plaatsen van LED-verlichting, nu dus gevolgd door het gasloos maken van de kleedkamers.

“Een erg mooie bijdrage voor onze vereniging,” noemde NEO-voorzitter Edwin Zeevalking de bijdrage van 10.000 euro van de Rabobank. “Dit helpt ons bij het voor iedereen toegankelijk en betaalbaar blijven van hun sport. Door dit soort stappen kunnen we dat realiseren, niet alleen voor nu maar ook voor onze kinderen later. Dit was al een hele mooie stap, maar in de toekomst zullen we ook zeker kijken wat we met het clubhuis kunnen doen.”

De ketel voor de kleedkamers stond eigenlijk al op knappen en moest vervangen worden. “Dit soort investeringen moet je wel op natuurlijke moment gaan doen. Dit was zo’n mooi natuurlijk moment om over te gaan op de gasloze kleedkamer. Het was nog knap hoe we dat nog zolang in stand hebben kunnen houden, hij liep nog slechts op één ketel,” volgens de voorzitter. Dit in tegenstelling tot het clubgebouw waar de ketel pas twee jaar geleden is vervangen en dit ‘natuurlijke moment’ nog niet is aangebroken. In het clubgebouw moet nu vooral gekeken worden hoe te voorkomen dat energie verspild wordt. 

Er liggen veel zonnepalen op het dak. Vroeger leverden ze veel terug aan het net. Tegenwoordig zijn deze zonnepanelen bezig om het water voor te verwarmen. De zonne-energie die normaal gesproken overdag bij de club niet wordt gebruikt wordt nu dus wel gebruikt.

Afbeelding
Afbeelding
Eindconcert Optimist 23 mei, 12:58
Afbeelding
Maakdag festival in de Bibliotheek 23 mei, 12:57
Afbeelding
IJsclub Zenderen koopt grond ijsbaan 22 mei, 12:56
Afbeelding
Zo..maar zomer in Borne 22 mei, 10:55
Afbeelding
Ondermij-ningsmarkt voor inwoners en ondernemers 21 mei, 14:54
Bjorn oude Ophuis van Carpetright Almelo.
Carpetright levert kwaliteit kunstgras 21 mei, 14:42
Het team van Idverde hoopt 25 mei veel belangstellenden te begroeten op de open dag. Eigen foto.
Open dag bij groenbedrijf Idverde 21 mei, 13:41
Afbeelding
Samen Kerken: Geen spijt van vriendschap 21 mei, 12:50