Afbeelding
Foto: Shutterstock

Ook trouwen in een gebedshuis

Gemeentenieuws

De gemeente is voornemens het reglement burgerlijke stand waarin onder andere de organisatie van huwelijken en geregistreerd partnerschappen is geregeld aan te passen. 

BORNE - Het huidige reglement dateert van 2020 en dient geactualiseerd te worden om in te kunnen spelen op de wensen van bruidsparen en de samenleving. Trouwen en het aangaan van een geregistreerd partnerschap was tot heden mogelijk in het gemeentehuis en op een locatie naar eigen keuze, mits deze aan de voorwaarden voldeed. 

In deze voorwaarden waren enkele locaties uitgezonderd. Trouwen en het aangaan van een geregistreerd partnerschap in een nog daarvoor in gebruik zijnde gebedshuis was niet mogelijk. Meerdere bruidsparen hebben geïnformeerd of het mogelijk is om hun burgerlijk huwelijk of geregistreerd partnerschap te laten voltrekken in een nog in gebruik zijnde gebedshuis. Concreet ligt er nu ook een verzoek van twee kerken om dit mogelijk te maken. Middels dit voorstel wordt daaraan invulling gegeven. Echter, indien het huwelijk plaats vindt in een in gebruik zijnde gebedshuis, mogen er geen godsdienstige plechtigheden plaats hebben voordat het wettelijke huwelijk voltrokken is. Vermenging van beide is niet toegestaan.

Afbeelding
Strijd om QuizTijd wisselbokaal! 10 uur geleden
Afbeelding
Terugblik op sport in Borne 12 uur geleden
Afbeelding
Rode Kruis en humanitair oorlogsrecht 13 uur geleden
Els is een goede match met Toos. Ze geeft precies de ondersteuning die nodig is.
'Ik krijg zin om iets aan te pakken!' 13 uur geleden
Corine Hofstra.
Column Corine Hofstra: aaltjes en schimmels 13 uur geleden
De toppers van deze week 'Poor Things' en 'Dune (Part One)' zijn lang genoeg voor een grote popcorn.
In de bioscoop 13 uur geleden
'Jysk op Woonboulevard Almelo voegt een vleugje warmte aan je eetkamer'
Jysk voegt een vleugje warmte toe 13 uur geleden
Afbeelding
Column Irene Pigge: Jarig! 14 uur geleden